Ak Parti Karaman Milletvekili adayları Recep Konuk ve Recep Şeker, Karaman Muhtarlar Derneği'nde köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Çok sayıda muhtarın katıldığı programda konuşan Recep Konuk, “Muhtarlarımız bizim gözümüz kulağımız. Onlar vatandaşlarımızla bizim aramızda köprü vazifesi görüyor. En ücra bölgelerde bile yaşanan sorunları gerek bizlere gerekse yerel yönetimlerde görev yapan arkadaşlarımıza ileterek önemli bir görevi yerine getiriyorlar" diye konuştu.

Adayların ikinci durağı Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği oldu. Konuk, burada yaptığı konuşmada: “En büyük varlık halktır. Bütün sorunların çözümü halktadır. Biz milletin hizmetkarlığına talibiz. Hizmetkar olmayan hizmet üretemez. Aslında hizmetkarlığa talip olmak bir şanstır da. Bizler halkımızla iç içe olarak Yeni Türkiye'yi Yeni Karaman'ı hep birlikte oluşturacağız. Karamanımızı dünyada adından söz ettirir bir konuma kavuşturacağız” dedi.

Konuk ve Şeker, İlim Yayma Cemiyeti Karaman Şubesi tarafından Suriye'ye gönderilmek üzere yola çıkacak olan yardım tırını da dualarla yolcu etti.

Daha sonra Ticaret Borsası'na geçen Konuk, burada yaptığı konuşmada, “Bir ilin kalkınma potansiyeli yer üstü ve yer altı zenginlikleri ve bunları harekete geçirecek insan kaynağı ile ölçülebilir. Karaman sadece ülkemizin değil dünyanın en önemli tarım havzalarından birinin içinde ve o havzada üretileni işleyebilecek bir birikime de sahip” dedi.