Yeterli ve dengeli beslenme hayatın her döneminde önemli olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da büyük önem taşıyor. Bayramlarda yaşanan beslenme düzenindeki değişiklikler insan vücudunda çeşitli rahatsızlıklara yol açabiliyor. Yoğun olarak tüketilen et yemekleri ve tatlılar kan şekerinin hızlı yükselmesine neden oluyor. Uzmanlar yaşanabilecek bu rahatsızlıkları önleyebilmek, vücut dengesini koruyabilmek ve sindirimi kolaylaştırmak için günde en az 2 şişe maden suyu tüketilmesini öneriyor.

Beypazarı Doğal Maden Suyu'nun içerisindeki kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerin insan vücudu için bir gereksinim olduğunu belirten uzmanlar, maden suyunun günlük yaşantının ayrılmaz bir parçası haline gelmesi gerektiğini önemle vurguluyorlar.

SİNDİRİME EN ETKİLİ İLAÇ: DOĞAL MADEN SUYU

Diyetisyen Sümeyye Şeyma Korkmaz: Bayramda kan şekerinin kontrol altına alan, ani yükselişlerin ve düşüşlerin önüne geçen bir beslenme büyük önem taşır. Bayram süresince tüketilen şerbetli, hamurlu tatlılar, bolca tüketilen et ürünleri mideyi zorlar. Bu nedenle eti bir gün dinlendirip, pişirirken ise sadece kendi yağı ile pişirilmeye özen gösterilmeli. Yapılan ikramları ise sadece tadımlık olarak tüketmek en doğru karar olacaktır.

Bunların yanı sıra vücudumuzun gereksindiği hem magnezyum ve kalsiyum gibi minerallerin sağlanmasında, hem de sindirim ve bağırsak sistemleri ve metabolizma üzerindeki olumlu ve sağlıklı etkileri nedeniyle, maden suyu günlük yaşantımızın ayrılmaz bir parçası olmalıdır. Maden suyu sindirimi kolaylaştırır; içerdiği karbondioksit gazıyla, tok karnına içildiğinde sindirimi uyarır. İnsan sağlığını dengeleyen bu içecek, sindirim kolaylığını sağlayan etkili doğal ilaçtır. Bu nedenle günde iki şişe Beypazarı maden suyu tüketilmelidir." açıklamasında bulundu.

TARIMDANHABER