Üreticisini hiçbir zaman yalnız bırakmayan Konya Şeker, Ramazan Bayramı öncesinde de geleneği bozmadı, çiftçilerin bayramı huzurlu bir şekilde geçirmesi için avans dağıtımına başlandı.

Ekim ve bayram avansı olarak 11.899.287,38 TL tutarındaki nakdi avansı üreticilerinin hesabına yatıran Konya Şeker'in bu yıl içerisinde yapmış olduğu avans desteğinin toplamı ise 128 Milyon 932 Bin TL'yi aştı.

KONYA ŞEKER, BAYRAM ÖNCESİNDE 11.899.287,38 TL'LİK AVANS DAĞITIYOR

Tarlanın ekime hazırlanmasıyla birlikte üreticilerine ayni ve nakdi avans desteğini başlatan ve düzenli şekilde avans ödemelerini gerçekleştiren Konya Şeker, her bayram öncesi olduğu gibi bu Ramazan Bayramı öncesinde de üreticilerin yüzünü güldürüyor.

Konya Şeker, 21 Haziran 2017 Çarşamba günü, ekim ve bayram avansı olmak üzere toplamda 11 milyon 899 bin lira tutarındaki nakdi avansı üreticilerin hesabına yatıracak. Bu ödemeyle birlikte çiftçiye bu yıl ödenen avans desteği 128 milyon 932 bin lirayı bulacak.

GÜÇLÜ ÜRETİCİ, GÜÇLÜ TÜRKİYE DEMEKTİR

Bayram avansıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker'in en büyük özelliğinin “halden anlamak ve derde derman üretmek" olduğunu söyledi.

Konya Şeker'in birinci önceliğinin üreticinin işini büyütmek, dolayısıyla üreticinin daha fazla üretebilmesi için zemin ve ortam hazırlamak olduğunu belirten Başkan Recep Konuk, “güçlü üretici, güçlü Türkiye demektir" dedi. Başkan Recep Konuk, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Bu sene yağışlarla üreticimizin yüzü güldü, inşallah yağışlarla gelen rahmet hasatta bolluk ve bereket olarak tüm üreticilerimizin yüzünü yine güldürür. Üreticilerimizin daha çok üretmek için verdikleri mücadelede onları desteksiz bırakmamayı asli görevi kabul eden bir şirket olarak üretimin her aşamasında üretmek isteyenin yanındayız.

Üreticimizi sadece üretirken desteklemeyi de yeterli bulmuyor, sosyal hayatta da onları desteksiz bırakmıyoruz. Bu çerçevede her yıl iki dini bayramımız öncesi üreticilerimize nakdi avans ödemesi yaparak onların bayramları maddi kaygılardan uzak geçirmesi için üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz.

Çiftçimize verdiğimiz bayram avanslarını, Konya Şeker'in varlık sebebinin hayata taşınması olarak değerlendiriyoruz. Çiftçilerimizin bayram ihtiyaçlarını karşılanması için 11.899.287,38 TL'lik bayram ve ekim avansı çarşamba günü üreticilerimizin hesabına yatacak. Bu avansla birlikte bu yıl üreticiye ödenen rakam 128 Milyon 932 Bin TL'yi aşacak."

TARIMDAN HABER