Akalp Süt ve Süt Ürünleri İşletme Müdürü İbrahim Aksüyek; “İşletmemiz 2012 yılında Babam Hasan AKSÜYEK'in girişimleri sonucu 'Sanen Keçi' çiftliği olarak kuruldu ardından büyükbaşa geçtik ve amcam Güntekin AKYÜSEK'le beraber şirket haline gelip işletmemizi büyütme kararı aldık. 34 baş sağmal kapasiteye kendi öz kaynağımızla ulaştıktan sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın kırsal kalkınma desteklerinden yararlandık ve kapasitemizi 118 sağmala çıkarttık.

Küçükbaş kapasitemiz de toplam 400 küçükbaşa çıkarttık daha sonra bu desteklerin ardından artık kendi ürettiğimiz sütü kendimiz işlemeye karar verdik ve mandıramızı kurduk. Daha sonra Tarım Bakanlığımızın desteklerinden yararlanarak kapasitemizi günlük 12 tona çıkarttık kendi sütümüzle kendi ürünümüzü işleyip doğrudan tüketiciye sunar hale geldik. İşletmemizde yemi kendimiz üretiyoruz. Yemi ürettikten sonra sütü üretiyoruz ve tüm hayvanlarımızı otomatik sağım sistemi ile sütü sağıp yeraltından mandıramıza alıp mandıramızda yaklaşık 25 çeşit ürüne işliyoruz.

KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK

Son etapdaki destek çalışmalarımız ile ilgili güneş enerjisi projemiz onaylandı. 222 kw'lık güneş panellerini ahırımızın çatısı üzerine kurduk kısmetse önümüzdeki ay üretime geçiyoruz. Bu destekle panellerimiz sayesinde çevreyi koruyarak hem enerji üretimine küçükte olsa katkıda bulunuyoruz, hem de kendi kullandığımız elektriği kendimiz üretmiş oluyoruz. Böylelikle çevre dostu bir çiftlik haline gelmeyi planlıyoruz.

DESTEKLER ŞEVKİMİZİ ARTIRDI

Destekler konusunda bunlar azim ve şevkimizi artırıyor hem de bunların devamını diliyoruz, talep ediyoruz. Bu destekler ülkemiz hayvancılığının kalkınması, süt ve etin işlenmesi konusun da çok büyük önem arz ediyor.

Bu konuda bizden hiçbir desteğini esirgemeyen ve her aşamada bize destek olup yardımlarından dolayı Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çalışanlarına ve İl Müdürümüz İhsan Emiralioğlu'na çok teşekkür ediyorum. Bakanlığımızın bu desteklerinin devam ederek daha güzel işletmelerin sayısının artmasını temenni ediyorum" diyerek desteklemelerin önemini vurguladı.