ÖZEL HABER

Kayseri Şeker, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan pancar taban fiyatlarının ardından web sayfasından yaptığı duyuruyu geri çekti. Kayseri Şeker, pancar taban fiyatında hükümet tarafından açıklanan rakamın 10 kuruş üzerinde bir fiyat açıklamıştı. Rakamlar pancar üreticisi tarafından da büyük sevinçle karşılanmıştı.

Ancak Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan taban fiyatın bu yılın değil 2017'nin taban fiyatının olduğu anlaşılmasıyla birlikte Kayseri Şeker'de de büyük bir şok yaşandı. Kayseri Şeker, web sayfasında çiftçiye müjde olarak açıkladığı duyuruyu çekmek zorunda kaldı.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, pancar taban fiyatlarının açıklanmasıyla birlikte yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti: “Kayseri Şeker çiftçilerinin ürünleri için Yönetim Kurulu, Türk Şeker'in uygulayacağı fiyatın üzerine geçen sene olduğu gibi yine 10 TL/ton ilave fiyat uygulayacağı kararını vermişti. Bu şekliyle primler hariç, 16 polar pancar için 220 TL/ton şeker pancarı fiyatı çiftçilerimize hayırlı olsun. Allah bereket versin. Devletimize ve fabrikamıza zeval vermesin"

Gelinen noktada Kayseri Şeker'i açıkladığı rakamdan geri adım atması, pancar üreticisi karşısında zor duruma düşürdü. Şimdi bu durumun çiftçiye nasıl anlatılacağının yolları aranıyor.