Pancar ekim törenine Kocasinan İlçe Tarım Müdürü Muzaffer Adıyaman, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay,Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu üyelerinden Abdulkadir Güneş, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kayseri Şeker yöneticileri ile Ebiç, Mahzemin, Dadağı, Yemliha, Kalkancık, Kemer ve Elmalı köylerinden pancar ekicileri katıldılar.

Pancar ekimi yapan Ebiç çiftçilerinden Nihat Doğru, 2016-2017 Kampanya döneminde Kayseri Şeker'in başlatmış olduğu pancarda şeker oranını yükseltme ile ilgili çalışmaları olumlu bulduklarını söyledi.

Başkan Akay da pancar ekicilerinin Kayseri Şeker'in Pancardaki polar oranını yükseltme kampanyasına verdikleri destekten dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Başkan Akay, şunları kaydetti: “Bu sene bizim açımızdan şeker oranını artırma seferberliği yılı olarak kabul ediyoruz. Bunu da bütün çiftçilerimiz benimseyip ortaya koyduğuna göre demek ki iyi bir başlangıç yapmışız. İnşallah bunu tüm sezonda ekiminde, sulamasında, çapasında, gübresinden, ilaçlamasına kadar gereken özen gösterilip bunun sonucunda da başarılı bir üretim gerçekleştirilecek. Cenabı Allah da rahmetini bol verir inşallah diyoruz. Bizim çiftçimizin ve fabrikamızın bol kazanç elde edeceği bir sezon temenni ediyorum" dedi.

Okunan Kur'an-ı Kerim sonrasında Kayseri Şeker yöneticileri,Ebiç, Mahzemin, Dadağı, Yemliha, Kalkancık, Kemer ve Elmalı köylerinden pancar ekicilerinin de katıldığı dualar sonrasında pancar ekimine geçildi.