Pancar çiftçisinin taahhüt ettiği 2016-2017 kampanya dönemi kotasına göre ton başına bir litre olmak kaydı ile yaklaşık 2 Milyon Litre civarında mazotun dağıtımına Nevşehir İli Kalaba İlçesinden ve aynı anda 6 noktada olmak kaydı ile Kayseri Pancar Kooperatifi aracılığı ile başlandı.

Kayseri Şeker tarafından pancar ekimi, pancar sulaması ve pancar söküm öncesinde yılda en az üç sefer olmak kaydı ile pancar çiftçisinin üretim aşamalarında ihtiyacı olabilecek motorini her seferinde ton başına birer litre olarak vermesinden dolayı çiftçiler memnuniyetlerini dile getirerek borca motorin almaktan kurtulduklarını söylediler.

ÇOK MEMNUNUZ

Mazot dağıtımı esnasında konuşan Kalaba pancar ekicisi Ramazan Buldur, “25 yıldan beri pancar ekiyorum. Ton başına 1 litre mazot alıyoruz. Bu uygulamadan çok memnunuz. Fabrika yönetimi bizi kimseye muhtaç etmiyor. Petrollere gidip borçlanmıyoruz. İhtiyacımız karşılanıyor. Sulama ve Söküm zamanında da ton başına 1 litre mazot veriliyor. Çok memnunuz" dedi. Kalaba pancar ekicisi Alparslan Nazlı ise “Pancar çiftçisiyim 90 dekar yerim var. Ton başına 1 litre mazot alıyoruz. Ekimden evvel fabrika sağ olsun bizleri düşündü ve ihtiyacımız erkenden geldi. Bizler de ekim hazırlıklarını yapıyoruz. Uygulamadan memnunum. Kotam karşılığı olan 500 litre mazot alıyorum. Hazır kıta bekliyoruz. Çiftçi her zaman işinin peşinde, çiftçi memnun kaldıkça fabrikada memnun kalıyor. Mazotun Erken gelmesi sıkıntı görmememiz gayet güzel. Her şey birbirine zincirleme bağlı. Çiftçi gülerse fabrika da, üretici de, tüketicide güler. Her şey bolluk içinde olur. Refah olur. Çiftçinin yüzü gülüyor. Kimseye borçlu değiliz. Şimdi artık petrolcüler kapımızı çalmıyor. Bankacılar temlik için kapımızı çalıyor. Bu yönden memnunuz. Ülkemizde her şey tarım üzerine kuruludur. Çiftçi kazanacak, harcayacak bu esnafa, vergiye ve devlete yansıyacak. Bunlar hep birbiri ile bağlantılı şeyler. İnşallah herkes kazanır" diye konuştu.