Türkiye'nin fındık ihracatında çok büyük rol oynayan, FETÖ'ye yakın TUSKON üyesi Oltan Gıda'nın İtalyan devi Ferrero'ya satışı mercek altında...

TUSKON'DA ÖNEMLİ BİR YERDEYDİ

1.3 milyar TL'lik yıllık cirolu Türk fındık devi Oltan Gıda'nın FETÖ-PYD Terör örgütü ile yakınlığı ile bilinen Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nda (TUSKON) çok uzun süre önemli bir noktada olduğu biliniyor. FETÖ'ye yakın olan iş adamlarının oluşturduğu TUSKON'da uzun süre önemli bağlar kuran Oltan Gıda'nın 17-25 Aralık operasyonları sonrası 1.3 milyar TL'lik yıllık ciroya sahipken satışa çıkması, "satışı acaba şaibeli mi?" sorusunu akıllara getiriyor.

SATIŞ MERCEK ALTINDA

17 Temmuz 2014 yılında anonim şirkete çevrilerek İtalyan Ferrero firmasına satışı gerçekleştirilen Oltan Gıda'nın 5 yıl süre ile aynı ortaklar tarafından yönetilecek olması dikkat çeken başka bir ayrıntı.

17-25 Aralık sonrası FETÖ'ye yakın firmalar tarafından gerçekleştirilen tüm satışalarda olduğu gibi Oltan Gıda'nın satışının da mercek altına alındığı, para transferlerinin incelendiği iddia edildi.

FINDIK TOPTANCILARI ÜZERİNDE FETÖ'NÜN GÜCÜ BÜYÜK

Fındık toptancıları üzerinde FETÖ-PDY terör örgütünün önemli bir gücünün olduğu biliniyor. Tüm terör örgütleri gibi FETÖ de nakit akışının hızlı olduğu kayıtdışı emanet sistemiyle dönen kuyumculuk, dövizcilik ve fındık toptancılığı gibi sektörleri kendine paravan olarak seçiyor, böylece Karadeniz'deki kara para ağını kontrol ediyordu.

ŞAİBELİ BATAKLARLA FETÖ EL KOYABİLİR

Karadeniz'de bu yıl fındık rekoltesinin azlığı ve fiyatlarda yaşanabilecek hareketlilik nedeniyle şaibeli batakların yaşanabileceği ve elde bulunan emanet fındık paralarına FETÖ tarafından el konulacağı iddia ediliyor.

Kaynak: samsunhaber.tc