Tarimdanhaber.com'a Atlat Tarımsal Danışmanlık hakkında bilgiler veren Genel Müdür İnanç Okutan, "Atlas Tarımsal Danışmanlık firması 2013 yılında kuruldu. Aydın'da kurulan bir firmayız. Aydın merkezde, Balıkesir'de ve Konya'da bir ofisimiz var.

7 BİN ÇİFTÇİYE DANIŞMANLIK

Yaklaşık 7 bin çiftçiye danışmanlık hizmeti sunan bir firmayız. İnsanları her zaman mutlu edemeyebiliriz. Doğru sonucu yakalayamadığımız zamanlarda oluyor. Ama bu yüzde 1'lik kısmı bile doldurmuyor. Yılda 3-5 çiftçiden şikayet alıyoruz. Bizim yaptığımız danışmanlık sonucunda bakanlığın yaptığı bir destekleme var. İyi tarım uygulamalarının sonucunda bakanlık çiftçileri destekliyor. Bu desteklemeden dolayı üreticiden bizden memnunlar" dedi.

ÜRÜN BİRÇOK TESTTEN GEÇİYOR

İyi tarım uygulamalarının insan sağlığına zarar vermeden, doğal dengeyi bozmadan bir tarım uygulaması olduğunu açıklayan İnanç Okutan, "İyi tarım uygulamalarının amacı tüketiciye sağlıklı, organik ürün sunmak. Ürün tüketiciye ulaşmadan önce birçok testten geçiyor. Ardından tüketiciye ulaşıyor. Bakanlık 2004 yılında bu uygulamayı başlattı. Ben 2009 yılından beri Aydın'da iyi tarım danışmanlığı yapıyorum" sözlerini kullandı.

TARIMDANHABER