Döviz kurlarında yaşanan aşırı yükselme ve oynaklık nedeniyle ithal besilik talebi düşerken, ithalatçı firmalar, besicilerin kurdaki oynaklıktan etkilenmemesi için satışlarını Türk Lirası üzerinden yapma kararı aldı.

AL MAHMOUD FİRMASI TÜRK LİRASI'NA GEÇTİĞİNİ DUYURDU

Et ve Süt Kurumu'ndan sonra Türkiye'de en önemli canlı hayvan tedarikçi firmalar arasında olan Al Mahmoud International General Trading LLC firması, döviz kurlarında yaşanan yükseliş ve oynaklıktan dolayı ithal besi danası satışının Türk Lirası üzerinden yapılacağını duyurdu.

BESİCİLER ÖNLERİNİ GÖREMEDİĞİ İÇİN DOLARLA İTHALAT YAPMAK İSTEMİYOR!

Besilik dana ithalatı durduğu takdirde ülkenin yeni bir et krizi içine sürüklenmesinden endişe ediliyor. Besiciler, döviz kurlarındaki oynaklıktan dolayı önlerini göremedikleri için dolar bazlı satınalmaya sıcak bakmıyor.

BESİLİK DANALAR DÜVEBNK ARACILIĞIYLA TESLİM EDİLECEK

Al Mahmoud International General Trading LLC firması, bu sorunu aşmak için Brezilya menşeli besi danalarının satışını Türk Lirası üzerinden yapma kararı aldı. Hayvan ithalatında ilk kez gündeme gelen yeni uygulamada, besicilere Brezilya menşeli besi danaları KDV hariç 22 TL'den satılacak. Brezilya menşeli hayvanlar, Al Mahmoud firmasının yetkili tek Türkiye Distribütörü olan Ankara merkezli DÜVEBNK HAYVANCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. firması aracılığıyla 4 Eylül Salı günü İzmir Limanında besicilere teslim edilecek.

TARIMDANHABER