Çorum Şeker Fabrikası 528 milyon lira bedelle Safi Katı Yakıt A.Ş'ye, Yozgat Şeker Fabrikası ise 275 milyon lira bedelle Doğuş Yiyecek-İçecek A.Ş'ye satıldı.

ÇORUM ŞEKER FABRİKASINA KATILAN FİRMALAR

Çorum Şeker Fabrikası ihalesine Tutku Gıda, MBM Enerji, Albayrak Turizm, Kayseri Şeker, Fernas İnşaat, Safi Katı Yakıt, Ekmekçi Oğulları Metal ve Doğuş yiyecek katıldı. İhaleyi Safi Katı Yakıt A.Ş kazandı.

YOZGAT ŞEKER FABRİKASINA KATILAN FİRMALAR

Yozgat Şeker Fabrikasının ihalesine Erser Grup, Albayrak Turizm, Doğuş Gıda, Bergiz, İş Kaya ve MBM Enerji katıldı. Doğuş Yiyecek İçecek ihaleyi kazandı.

MİLLETVEKİLLERİ İÇERİ ALINMAK İSTENMEDİ

Çorum Şeker Fabrikası'nın ihalesinin başladığı sırada CHP Milletvekilleri Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı hizmet binasının önüne geldi. CHP milletvekilleri önce bina bahçesine alınmadı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, duruma tepki göstermek için kapıya tırmanarak bahçeye girmeye çalıştı. Ortalığın karışması üzerine kapı açıldı.

FABRİKALARIN SATIŞ TALEBİ KÜRESEL GÜÇLERDEN GELDİ!

Veli Ağbaba, burada bir basın açıklaması yaptı. Ağbaba, şunları kaydetti: “Bu fabrikanın satış talebi işçilerden gelmemiştir. Sömürmek isteyen küresel güçlerden gelmiştir. Bizler vatanımızın sömürgeleştirilmesine karşıyız. Bizler sömürgecilere karşı topla tüfekle direnenlerin torunlarıyız. Satıcılar size sesleniyoruz, bu fabrikaların kimsenin malı değildir. Bu fabrikalarımız atalarınızdan miras çocuklarımıza emanettir. Alıcılar, bu fabrikaları kimileriniz kendi, kimileriniz yabancılara satmak için alıyor.”

TARIMDANHABER