Yenipazar ve Şeker pancarı ekimi yapılan komşu köylerden; Paşaköy, Çöplü Çiftliği, Kaşkışla, Bayatören, Sarınınören, Aşağı Sarıkaya, Yukarı Sarıkaya, Gövdecili, Eğlence, Esenli, Arife, Özlüce, Battal, Osmanpaşa, Güzelli, Karabıyık, Ömerli Köyleri Pancar çiftçilerinin de katılımıyla yapılan Yenipazar Bölgesi Şeker sofrasında 750 kişi iftar yaptı.

Yenipazar Belediye Başkanı Cem Eser, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Harun Halıcı, Denetim Kurulu Üyelerinden Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyelerinden Niğmetullah Sevim, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kayseri Pancar Kooperatif Müdürü İsmet Aksoy, Paşaköy Sulama Birlik Başkanı Naci Türker ve diğer yetkililer de Yenipazar Bölge çiftçileri ile birlikte iftarlarını yaptılar.

Yenipazar Bölge çiftçileri ile yapılan Şeker sofrası iftarının 21 Haziran Babalar gününe denk gelmesi nedeniyle Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'a Bölge çiftçileri bir sürpriz yaparak Süleyman Demirel "Baba" idi Vefat etti. Siz çiftçiye hizmet ediyorsunuz, çiftçinin size olan güveninin sembolü olarak bizler de sizi Babalar gününde "Çiftçi Babası" olarak ilan ediyoruz diyerek kendi fotoğrafının Granit taş üzerine işlendiği tabloyu hediye ettiler ve Merhum Süleyman Demirel'in sembolü fötr şapkası idi sizin sembolünüz de Şeker Pancarı olsun dediler.

Başkan Akay; Çiftçilerin Çiftçi Babası ilan etmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çiftçi Babası olarak addedilmek bizim yükümüzü daha da ağırlaştırmıştır dedi.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay Yenipazar Bölgesi Şeker Sofrasında yapmış olduğu konuşmasında; Değerli Çiftçilerimiz biz sizlerle bir arada olduğumuz zaman daha da mutlu oluyoruz. Birbirimizi daha da iyi anlıyoruz. Size daha iyi hizmet edeceğimizi düşünüyoruz. Biz sizin işe olan ilginizi Fabrikaya olan sahiplenmenizi gördükçe İşin doğrusu enerjimiz artıyor, Çalışma azmimiz artıyor, heyecanımız artıyor. İşte onun sonucunda da başarılar beraberinde geliyor. Şöyle dört beş sene öncesine gittiğimiz zaman içinde oldunuz durumu siz gayet iyi biliyorsunuz. Bugün ise Allah'a çok şükür Kayseri Şeker Fabrikası Türkiye'nin parlayan yıldızı olup, şeker sektöründe en yüksek başarıları elde eder konuma geldi.

Geçen seneki elde edilen kardan dolayı bu sene Kayseri'de Kayseri Şeker Fabrikası vergi rekortmeni oldu Kayseri Şeker'in atmış yıllık tarihinde böyle bir şey yok demek ki Kayseri Şeker Fabrikası bu kadar para kazanabiliyor ve vergi rekortmeni de olabiliyor bunu dünya aleme herkese gösterdi ve bu sene elde etmiş olduğu satış cirosuyla ve yine karlılıkla yine aynı İstanbul Sanayi Odası'nın yayınlamış olduğu listelerde ilk yüz şirket arasında 97. sırada yer aldık fakat ondan daha önemlisi Kayseri Şeker Fabrikası 126 milyon net kar sağlayıp bununla da Türkiye'de 38.oldu.

Bu gelişmeler bir yönetim başarısıdır. Bütün bir ekip olarak hep birlikte işe dört elle sarılmamızın başarısıdır. Çiftçimizin desteği, çalışanımızın azimle çalışması, yönetimimizin her türlü dikkati göstererek doğru kararları alarak ortaya koymuş olduğu yönetim anlayışının başarısıdır. Bunu biz hep birlikte elde ettik hep beraber sağladık.Ama asıl olan bu başarıları sürdürülebilir kılmak devam ettirebilmek yani bir başarıyı elde ettiniz ondan sonra yattınız şirketi batırdınız, farklı uygulamalar yaptınız, ahlaksızlık yaptınız, Allah korusun şirketi batırdınız olmaz. İllaki bu disiplinin bu ciddiyetin bu güzel yönetim anlayışının bu başarılı yönetim anlayışının devam etmesi lazım sürdürülebilir olması lazım. İftar soframızda bulunan şu çocuklarımızın da geleceğini düşünmek durumundayız. Yani sadece biz değil sadece sizler değil bu çocukların geleceği bu fabrikadır. Onun için buraya dört elle sarılmak gerekiyor.

Biz hasbel kader geldik dört senedir büyük mücadele veriyoruz büyük başarı sağladık işlerimizi yoluna koyduk. Sizlerin her türlü ihtiyacını zamanında karşılıyoruz ve tabi bunun yanında Şeker Fabrikası şu iddiada hem kendisi her türlü konuda başarılı olacak hem de çiftçisi olan sizler Türkiye'de en fazla kazanan çiftçi olacaksınız. Bizim iddiamız bu. Yani bizim çiftçimize Türkiye'de herkesin imrenmesi lazım.

Bizim sizlerden isteğimiz Kayseri Şeker Fabrikasına sahip çıkmanızdır. Allah Razı olsun bunu sizler yaptınız daha iyisini de yapmanızı bekliyorum. Bu birlik, bütünlük devam edecek olursa Kayseri Şeker Fabrikası daha büyük karlar kazanacak, daha başka fabrikalar kuracak, buradaki yetişen gençlerimize de iş imkanı sağlayacaktır. Kayseri Şeker artık borçlarını bitirdiği için çiftçimizin ihtiyacına cevap verecek yatırımları planlayarak yapacaktır dedi.