Gübretaş'ın 28 Ekim tarihli yönetim kurulu toplantısında; Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş'de şirketin sahip olduğu yüzde 40 oranındaki hisselerin 21 milyon 200 bin dolara yine Gübretaş'ın dolaylı bağlı ortağı Raintrade Petrokimya ve Dış Ticaret A.Ş.'ye satılmasına karar verilmişti.

Gözler gübre fiyatında! Yem ve canlı hayvan fiyatı arttı gübre fiyatları değişmedi! Gözler gübre fiyatında! Yem ve canlı hayvan fiyatı arttı gübre fiyatları değişmedi!

SATIŞTAN VAZGEÇTİ!

Ancak Gübretaş'ın geçtiğimiz Cuma günü KAP'a yaptığı açıklamada bu satış işleminden vazgeçtiği ortaya çıktı.

Gübretaş'tan konu ile ilgili olarak KAP'a yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Şirketimizin 28.10.2015 tarihli özel durum açıklamasında Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş. nezdinde Şirketimizin sahip olduğu %40 oranındaki hisselerimizin satış tutarının peşin olarak tahsil edilmesi, Şirketimize ait teminat, kefalet, garantörlük, ipotek ve benzeri tüm mükellefiyetlerimizin de devredilmesi şartıyla 21.200.000-USD (Yirmibirmilyon İkiyüzbin Amerikan Doları) bedel karşılığında dolaylı bağlı ortaklığımız Raintrade Petrokimya ve Dış Ticaret A.Ş.'ne satış işleminin yapılmasına, bu konudaki gerekli tüm iş ve işlemlerin yürütülüp sonuçlandırılması için Şirketimiz idaresinin yetkili kılındığı duyurulmuştu.

RAİNTRADE PETROKİMYA ŞARTLARI YERİNE GETİRMEDİ

Yönetim Kurulu'muz 25.12.2015 tarihli toplantısında Raintrade Petrokimya ve Dış Ticaret A.Ş., "teminat, kefalet, garantörlük, ipotek ve benzeri tüm mükellefiyetlerimizin devredilmesi" şartını sağlayamadığı için Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş. nezdinde şirketimizin sahip olduğu %40 oranındaki hisselerimizin satışından vazgeçilmesine karar verilmiştir."

ŞİRKETLERİN YÖNETİM KURULU BAŞKAN VE ÜYELERİ DİKKAT ÇEKİYOR

Gübretaş'ın Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Güvendi aynı zamanda Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş.'de yönetim kurulu üyesi ve Raintrade Petrokimya ve Dış Ticaret A.Ş.'de ise Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.

Diğer yandan Gübretaş Genel Müdürü Şükrü Kutlu da hem Negmar Denizcilik Yatırım da hem de Raintrade Petrokimya ve Dış Ticaret A.Ş.'de yönetim kurulu üyesi olarak bulunuyor.

Bunun yanında yine Gübretaş Genel Müdür Yardımcısı Şenol Duman da Raintrade Petrokimya ve Dış Ticaret A.Ş.'nin yönetiminde yer alıyor.