Bilindiği üzere kara ve deniz taşımacılığı konusunda faaliyet gösteren NEGMAR Denizcilik Yatırım A.Ş'nin yüzde 40'ı GÜBRETAŞ'a ait. GÜBRETAŞ, bir gelir elde edemediği için borçlu ve zarar eden NEGMAR'daki yüzde 40 hissesini 3 kere satışa çıkardı. Üç ihalede de müşteri çıkmasına rağmen nedense bu ihaleler sonradan iptal edildi.

İhalelerin iptal edilmesinde farklı iddialar gündeme gelmişti.

Ancak ne olduysa GÜBRETAŞ'ın NEGMAR'daki politikası değişti. Hisseleri satıp NEGMAR'la ortaklığı bitirilmek istenirken, bu politika değişikliği ile GÜBRETAŞ'ın NEGMAR'daki ortaklık payının artırılmasına karar verildi.

GÜBRETAŞ SATAMADIĞI ŞİRKETİN HİSSESİNİ ALACAK

Bakan Yumaklı'ya besicilerden MASAK tepkisi! Dilan Polat ile aynı kefeye konuluyoruz! Bakan Yumaklı'ya besicilerden MASAK tepkisi! Dilan Polat ile aynı kefeye konuluyoruz!

GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu'nun geçtiğimiz ay aldığı kararla, Girişimci İşadamları Vakfı İcra Kurulu Başkanı Mehmet Koç'un ortağı olduğu Etis Denizcilik Yatırım A.Ş'nin NEGMAR'daki yüzde 20 hissenin satın alınmasına karar verdi. Bu satın alma işlemi gerçekleşirse GÜBRETAŞ'ın satamadığı NEGMAR'daki ortaklık hissesi yüzde 40'dan yüzde 60'a çıkacak.

NARLI FERİBOT İLE GÖK DENİZCİLİK HİSSELERİ DE SATIN ALINACAK

Satın alma işlemi bununla da sınırlı kalmayacak. GÜBRETAŞ yine Etis Denizcilik Yatırım A.Ş'nin NARLI FERİBOT A.Ş'deki yüzde 30 hissesi ile GÖK DENİZCİLİK A.Ş'nin tamamını satın alacak.


GÜBRETAŞ Negmar'ı yine satamadı! Haber için TIKLAYIN


GÜBRETAŞ'IN HİSSESİNE VERİLEN FİYAT BAZ ALINACAK

NEGMAR'daki yüzde 20 hissenin bedeli, GÜBRETAŞ'ın satış ihalesinde gerçekleşen rakam üzerinden (10 milyon 25 bin lira) yapılacağı belirtilirken, NARLI FERİBOT ve GÖK DENİZCİLİK A.Ş'deki hisseler yapılacak değerlendirme çalışması sonrası ortaya çıkacak rakam üzerinden alınacak.

DEĞERLENDİRME TESPİT ÇALIŞMASINI YAPACAK ŞİRKET AÇIKLANMADI

GÜBRETAŞ tarafından satın alınacak NARLI FERİBOT ve GÖK DENİZCİLİK A.Ş'deki hisselerin değerlendirme tespit çalışmasının hangi şirket tarafından yapılacağı ise açıklanmadı.

YENİ BAKAN BİLGİLENDİRİLDİ Mİ?

GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu, söz konusu şirket hisse satın almalarıyla ilgili kararı kabine değişikliği öncesinde almıştı. Satın alma kararının gerçekleşmesi için işlemlerin hızlandırıldığı belirtilirken, kabine değişikliği sonrasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Ahmet Eşref Fakıbaba'nın GÜBRETAŞ'ın 'borçlu ve zarar eden' şirketlerin hisse satın alma kararına tam vakıf olup olmadığı ise bilinmiyor.

SATIN ALMA KARARI BAKANLIK VE SPK'YI DOĞRUDAN İLGİLENDİRİYOR

Bilindiği üzere GÜBRETAŞ'ın yüzde 75'i, 1 milyon çiftçinin ortağı olduğu Tarım Kredi Kooperatiflerine ait. Geri kalan yüzde 25'i ise halka açık durumda. Tarım Kredi Kooperatifleri ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın denetimi altında bulunuyor. GÜBRETAŞ'ın büyük ortağı olarak görünen 1 milyon çiftçi açısından konu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nı, borsada işlem gören hisseler açısından da Sermaye Piyasası Kurulu'nu yakından ilgilendiriyor.