Kimyevi gübre sektöründe liderliğini sürdüren Gübretaş, ilk altı aylık finansal sonuçlarını açıkladı. İstikrarlı büyümesini sürdüren Gübretaş, 30 Haziran 2015 itibariyle konsolide olarak 1 milyar 522 milyon TL satış geliri elde ederek, 136 milyon 281 bin TL konsolide kâra ulaştı. Şirketin ana ortaklık payına düşen net kârı ise 35 milyon 468 bin TL olarak gerçekleşti.

Üretimde yüzde 35'lik artış sağladı

Bu dönemde satış miktarını ve satış gelirlerini yüzde 8,8 oranında artıran Gübretaş, Türkiye'deki tesislerinde 306 bin 795 ton kimyevi gübre üretimi yaparken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35,48'lik üretim artışı sağladı. Gübretaş, yurtiçindeki 944 bin tonluk satışı ile toplam 849,5 milyon TL net satış geliri elde etti. İran'daki bağlı ortaklığı Razi Petrokimya'da ise 645 bin ton satışla 740 milyon bin TL net satış geliri sağlandı.

Finansal sonuçlarla ilgili bir değerlendirme yapan Gübretaş Genel Müdürü Şükrü Kutlu, yılın ikinci yarısında da mevcut başarılarını devam ettirerek, yıl sonu hedeflerine ulaşmak istediklerini söyledi. Gübretaş olarak yeni yatırımlar yapmaya devam ettiklerini de belirten Kutlu, “Yurtiçinde özellikle üretim ve lojistik altyapımıza yatırım yaparken, ürün çeşitliliğini ve kârlılığımızı da artırmaktayız. Yarımca'daki yeni üretim tesislerinin devreye alınmasıyla üretim miktarımızda önemli bir artış sağladık. Yeni yurtiçi ve uluslararası yatırımlarla sektördeki liderliğimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.