Gübretaş'ın 1952 yılında tarım sektörüne kimyevi gübre girdisi tedarik etmek amacıyla kurulduğunun altını çizen Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Güvendi, “Gübretaş, kurulduğundan bu yana sektöründe hep öncü rolünü üstlendi. Türkiye'nin ilk kimyevi gübre fabrikasını kurdu, ilk fosforlu ve kompoze gübresini üretti. Gübretaş Karadeniz havzası ülkeleri başta olmak üzere, Ortadoğu'dan ABD'ye, Avrupa'dan Kuzey Afrika'ya kadar dünyanın farklı bölgelerinden ürün ve hammadde tedarik etmektedir. Gübretaş'ı pazarda güçlü kılan yönlerinden biri de büyük ve yaygın bir bayi ağıyla hizmet veriyor olmasıdır. Çiftçilerimiz GÜBRETAŞ markalı ürünlere Türkiye'nin 2 bin 800 noktasından ulaşabilmektedir.

TÜRKİYE'NİN ÖNCÜ VE MARKALAŞMIŞ BİR ŞİRKETİ

GÜBRETAŞ'ın 2014 verilerine göre 1 milyon 759 bin ton ile pazar payı yüzde 30 civarındadır. Gübretaş bugün Türkiye'de öncü, dünyada markalaşmış bir dev şirket olmak vizyonuyla yoluna devam etmektedir. Bu hedefe ulaşmak için hammadde kaynaklarına sahip ülkelerde yatırım yapma stratejisini benimsemiştir. Türkiye'nin yurtdışında gerçekleştirdiği en büyük sanayi yatırımı olan İran'ın Razi Petrochemical şirketi de Gübretaş'ın global oyunculuk konusunda dev adımlar attığının en büyük göstergelerinden biridir. Bunlara ek olarak Gübretaş'ın fosfat kaynaklarına sahip ülkelerde yatırım ve işbirliği arayışları da sürmektedir.” İfadelerini kullandı.

Güvendi, “Gübretaş sektörde öncü olmanın verdiği sorumluluk ile bitki besleme ürünlerini sürdürülebilir büyüme ve çevreci yaklaşımla üretmeye ve tedarik etmeye; bilinçli tarımsal üretimi yaygınlaştırarak çiftçilerimize ve topraklarımıza bereket katmaya, Türkiye'nin tarım sektörü ve ekonomisi için katma değerler üretmeye devam edecektir.” dedi.