Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, gıda güvenliği bilincinin arttırılmasında, üretimin daha kaliteli olmasında, iş kazalarının azaltılmasında iş sağlığı ve güvenliği bilinci olan belgelendirilmesi yapılmış kalifiye iş gücünün etkili olacağına inandıklarını belirterek, “Sektörde 'yetersiz ve belgesiz işçi kalmasın' hedefi ile çıktığımız bu yolda, yaptığımız bu ulusal çalışmaların konunun tüm tarafları açısından hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Öz Gıda-İş Sendikası tarafından TÜGİS ortaklığı ile yürütülen 'Gıda Sektöründe Yeterliliğe Dayalı Sınav ve Belgelendirme Merkezi Kurulması Projesi' kapanış toplantısı yapıldı.

Programa Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin'in yanı sıra, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, HAK-İŞ Genel Sekreteri Osman Yıldız, Yıldız Holding Genel Müdür Yrd. Ahmet İnce, Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası (TÜGİS) Genel Sekreteri Kaan Sidar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yatırımlar Dairesi Başkanı Burak Çağatay Doğan, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkan Yardımcısı Metin Karaman, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı ve MESYEB İşletme Müdürü Eda Güner'in yanı sıra sendikanın örgütlü olduğu işyerlerinin İK Müdürleri, Öz Gıda-İş MESYEB'in değerlendirici ve komite üyeleri ile Konfederasyona bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri ile proje ekibi katıldı.

YENİ BİR BAŞLANGICA İMZA ATIYORUZ

MESYEB İşletme Müdürü Eda Güner, 2 yıl süren yoğun faaliyetlerle ve büyük bir emekle yürütülen projenin kapanışını gerçekleştirirken aslında yeni bir başlangıca da imza atıldığını belirterek, “Projemiz kapsamında Sınav ve Belgelendirme Merkezimiz Öz Gıda İş MESYEB'i kurduk ve merkezimizin akreditasyonu için gerekli tüm süreçleri başarılı bir şekilde tamamladık. İnşallah önümüzdeki sene 8 meslekte çalışan operatörlere mesleki yeterlilik belgelerini vermeye başlayacağız" dedi.

Programın açılışında Öz Gıda-İş Sendikası Proje Asistanı Aybüke Bengü Özmutaf projenin aşamaları ve sonucu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

PROJE ÇALIŞMALARI 2016'DA BAŞLADI

Programda konuşan HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, “2016 yılında Çalışma Bakanlığı'nın Avrupa Birliği hibe desteklerinden yararlanılarak 'Gıda Sektöründe Yeterliliğe Dayalı Sınav ve Belgelendirme Merkezi Kurulması' projesini yürütmeye başladık" dedi.

GIDA SEKTÖRÜNDE MESLEKİ YETERLİLİK SAYISI ARTTI

İki yıl boyunca büyük bir özveri ile yürütülen projenin 1 Şubat 2016 tarihinde başladığını ve bugün itibariyle sona erdiğini anlatan Şahin, “Projemiz ile birlikte MYK ile imzaladığımız protokolün kapsamı genişlemiş gıda sektörüne kazandırdığımız mesleki yeterlilik sayısı 14'e yükselmiştir" dedi.

PROJENİN NİHAİ AMACI

Projenin nihai amacının gıda sektörüne ilişkin 8 dalda sınav ve belgelendirme yapmak üzere akreditasyon başvurusu yapmak ve süreci işletmek olduğunu anlatan Şahin, “Bu kapsamda sınav ve belgelendirme yapabilmek için sendikamız tarafından Öz Gıda-İş MESYEB İktisadi İşletmesi kurulmuştur. Projemizin ortağı olan Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası ile işbirliğimiz sınav merkezimizde de ortaklık olarak devam etmektedir" diye konuştu.

SEKTÖRDE YETERSİZ VE BELGESİZ İŞÇİ KALMASIN

Öz Gıda-İş Sendikası olarak, gıda güvenliği bilincinin arttırılmasında, üretimin daha kaliteli olmasında, iş kazalarının azaltılmasında iş sağlığı ve güvenliği bilinci olan belgelendirilmesi yapılmış kalifiye iş gücünün etkili olacağına inandıklarına işaret eden Şahin, “Sektörde 'yetersiz ve belgesiz işçi kalmasın' hedefi ile çıktığımız bu yolda, yaptığımız bu ulusal çalışmaların konunun tüm tarafları açısından hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, 'Gıda Sektöründe Yeterliliğe Dayalı Sınav ve Belgelendirme Merkezi Kurulması Projesi'nin önemine değinerek bu tür projelerin artırılması gerektiğini vurguladı.

TARIMDAN HABER