Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yurt gezileri kapsamında ilk durağı olan Burdur'a geldi. Burada partisinin il başkanlığının düzenlediği 'Burdur Buluşması' programında gündemi değerlendirdi. Programda Karamollaoğlu'na Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Sinan Ejderoğlu, Selim Sait Terzioğlu ile Saadet Partisi İl Başkanı Süleyman Arslan refakat ederken, programa Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun Ercengiz ile medya, STK ve iş dünyasından birçok temsilci katıldı.

SEÇİM GÜVENLİĞİ ŞAİBELİ HALE GELDİ

Önümüzdeki yıl yapılması planlanan seçimler ile ilgili konuşan Karamollaoğlu, seçim güvenliği ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu, “Demokrasilerin en önemli unsurlarından biri seçim ve bu seçimlerin güvenli ve şeffaf yapılmasıdır. Ancak seyyar sandıkların kurulabilecek olması, güvenlik güçlerinin ihbar ile sandık kurulu çevresine müdahale edecek olması ve mühürsüz oyların geçerli sayılabileceğine ilişkin yapılan düzenlemeler seçim ve seçim güvenliğini şimdiden şaibeli bir hale getirmiştir.” diye konuştu.


ÜLKENİN, MİLLETİN SORUNLARINI ÇÖZMEK İLE MİLLİ OLUNUR

İttifak tartışmaları ile ilgili de konuşan Karamollaoğlu, seçimlere daha uzun bir dönem varken bu tartışmaların gereksiz olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, “İttifak tartışmaları aldı başını gidiyor. İttifakın adını bile koydular, 'Milli ittifak, cumhur ittifak' diye. Siz dış politikadaki sorunları çözdünüz mü? İç politikadaki sorunları çözdünüz mü? Halkın sorunlarını çözdünüz mü? Ülkede adaleti ve huzuru sağladınız mı? Bunları yaptıysanız milli olursunuz. Onun dışında sadece bir kelimeden ibaret kalır.” ifadelerini kullandı.

BUGÜNKÜ ÖZELLEŞTİRME MANTIĞININ KARŞISINDAYIZ

Gazetecilerden gelen özelleştirme sorusunu cevaplayan Karamollaoğlu, “Devlet kimi zaman özelleştirme yapabilir. Ancak şartlarını ortaya koyar, der ki, 'Ben burayı sana veriyorum ancak buranın üretimini, verimini iki katına çıkaracaksın. İstihdamı ikiye katlayacaksın' diyecek ancak bunun yerine kurumu veriyorlar oranın yerine AVM yapılıyor. İşte biz böyle bir özelleştirme mantığına karşıyız.” dedi.

YÜZLERCE PANCAR ÜRETİCİSİ VE ŞEKER FABRİKASI ÇALIŞANI COŞKU İLE KARŞILADI

Program sonrası şeker fabrikası çalışanları ve pancar üreticilerinin oluşturduğu yüzlerce araçtan oluşan konvoy ile Burdur Şeker Fabrikası'na giden Karamollaoğlu'nu burada Şeker-İş Burdur Temsilcisi Mustafa Onay ve yüzlerce çalışan büyük bir coşku ile karşıladı. Şeker fabrikası çalışanları Karamollaoğlu'na ürettikleri şekeri hediye ettiler.

ŞEKER MİLLİ BİR MESELEDİR

Konuşması sık sık, “Şeker vatandır, vatan satılmaz” sloganları ile kesilen Karamollaoğlu, şekerin ve şeker fabrikalarının milli bir mesele olduğunun altını çizdi. Şeker fabrikası çalışanlarının ve pancar üreticilerinin her daim yanında olduklarını vurgulayan Karamollaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Şeker fabrikalarını sattırmayacağız. Sizin zarar görmenize asla müsaade etmeyeceğiz.” Karamollaoğlu, kentteki programlarının son ayağında partisinin il başkanlığının genişletilmiş il divan toplantısına katıldı.

ŞEKER, TEK BAŞINA BİR TARIMSAL ÜRÜN DEĞİLDİR

Şekerin fabrikaları özelleştirmesi ile ilgili konuşan Karamollaoğlu, şekerin sadece tarımsal bir ürün olmadığını kaydederek, “Şeker, hayvancılığı ilgilendirir. Sağlığı ilgilendirir. Ülke ekonomisini ve üretimi ile ilgilidir. Bu yüzden şeker, bir ülke için hayati unsurların başında gelir. O yüzden hükümeti bu konuda yanlış bir adım atmaması için buradan tekrar bir çağrı yapıyoruz. Bu yanlıştan vazgeçin.” şeklinde konuştu.

TERÖR SORUNU TÜM YÖNLERİ İLE ELE ALINMALI

Konuşmasına, gelen şehit haberleri ile ilgili başsağlığında bulunarak başlayan Karamollaoğlu, “Güvenlik güçlerimiz sınırlarımızda veya ülke içinde terör ile mücadele ederken ne yazık ki gençlerimiz şehit oluyor. Bu sorun kesinlikle çözülmelidir. Ancak bu sorun, parti propangadası için kullanılıp, iç siyasete kurban edilmek ile çözülmez. Sorunun tüm yönleri ele alınıp doğru bir çözüm reçetesi ortaya çıkarmak ile çözülür” dedi.

BÖYLE BİR ATAMANIN OLDUĞU ÜLKEDE ADALETTEN SÖZ EDİLEMEZ

Son dönemlerde gündemin tartışmalı konusu olan Danıştay Başkanı'nın kızının görev yeri olan Elazığ'a gitmeden Yargıtay Tetkik Hakimliği'ne atanmasını hatırlatan Karamollaoğlu, “Onlarca kişi zorunluluğu olduğu halde ataması yapılmazken, sırf Danıştay Başkanı'nın kızı diye birinin terfi aldığı, ataması yapıldığı bir ülkede ne benim adalete güvenim kalır ne de milletin” dedi.

SAADET BURDUR İL BAŞKANI ARSLAN: SAADET İKTİDARINA GİDİYORUZ

Ülkede yaşanan bir sorunun çözümünde Milli Görüş'ün kurtuluş durağı olarak görülmeye başladığını belirterek konuşmasına başlayan Saadet Partisi Burdur İl Başkanı Süleyman Arslan, “Bugün Burdur'da bir kez daha gördük ki artık Milli Görüş'ün zamanı gelmiştir ve inşallah bütün sorunların çözüleceği bir Saadet iktidarına doğru gidiyoruz.” dedi.


ŞEKER-İŞ TEMSİLCİSİ ONAY: TÜM TARAFLARIN GÖRÜŞÜ ALINARAK BİR MODEL GELİŞTİRİLMELİ

Şeker-İş Burdur İl Temsilcisi Mustafa Onay yaptığı konuşmada, taşerona kadro düzenlemesinde şeker fabrikası çalışanlarının özelleştirilme nedeni ile kapsam dışı bırakılmasını eleştirdi. Onay, Eğer bir özelleştirme yapılacaksa bunun için üreticilerin ve çalışanların başta olmak üzere konunun tüm taraflarının görüşünün alınacağı bir model geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

TARIMDANHABER