Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından yaptırılan ve Ilgın'da 'Erbakan'ın fabrikası' olarak bilinen Ilgın Şeker Fabrikası dün yapılan ihale ile 637 milyon liraya satıldı. Türkşeker'in en karlı fabrikalarından olan Ilgın Şeker Fabrikası, yıllık 50 milyon liranın üstünde kar ediyordu.

Bor, Kırşehir, Çorum ve Yozgat Şeker fabrikalarından sonra dün üç şeker fabrikasının daha satış ihalesi yapıldı. Erzurum Şeker Fabrikası'na müşteri çıkmazken Turhal Şeker Fabrikası ile Ilgın Şeker Fabrikası satıldı. Satışı gerçekleştirilen iki fabrika Türkşeker'in en değerli fabrikalarının başında geliyordu.

Turhal Şeker Fabrikası 569 milyon liraya Kayseri Şeker tarafından alınırken, Ilgın Şeker Fabrikasını ise 637 milyon liraya Alteks Tekstil aldı.

FABRİKALAR DEĞERİNİN ALTINDA SATILIYOR

Şeker fabrikaları 2011 yılında yapılan ihalenin altında satılmaya devam ediliyor. Şeker-İş Sendikası'nın 2011 yılında yapılan ihaleyi baz alarak yaptığı hesaplamaya göre, Ilgın Şeker Fabrikası 866 milyon liraya, Turhal Şeker Fabrikası'nın da 834 milyon liraya satılması gerekiyordu. Bu hesaplamaya göre, Turhal Şeker Fabrikası 265 milyon lira, Ilgın Şeker Fabrikası ise 229 milyon lira daha düşük fiyata satılmış oldu.

ERZURUM ŞEKER FABRİKASI NE OLACAK?

Özelleştirme İdaresi, dün satılan iki fabrikayla birlikte 6 şeker fabrikasının satışını gerçekleştirirken, Erzurum Şeker Fabrikasıyla ilgili nasıl bir yol izleneceği ise henüz belli değil. 18 Nisan son teklifleri alınacak olan 7 fabrikanın ihalesinin de Cuma günü yapılması bekleniyor.

TARIMDANHABER