Tarım ve Orman Bakanlığının pancar alımında bir sorun yaşanmadığı ve A Haber'de fabrikayla ilgili yapılan haberlerin 'yalan haber' olduğu iddia edilen Elbistan Şeker Fabrikası'nda, pancar çiftçisinin, nakliye primlerini aylardır almadıkları ortaya çıktı. Afşin bölgesinde 160 bin ton pancar kotasının bulunduğu ve en yoğun pancar alımının bu bölgeden yapıldığı belirtilirken, nakliye primlerinin ödenmemesi çiftçiyi mağdur ediyor.

ÖZELLEŞMEDEN ÖNCE HER AY HESABIMIZA YATIRILIYORDU!

Afşin'deki pancar çiftçisi, fabrika devletteyken nakliye prim ödemelerinin her ay hesaplarına yatırıldığını ancak şuana kadar kendilerine tek kuruş nakliye priminin ödenmediğini belirttiler. 15-20 bin lira nakliye alacağı olan çiftçinin bulunduğunu belirten üreticiler, mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden destek beklediklerini kaydettiler.

PANCAR ÇİFTÇİSİ PAKDEMİRLİ'Yİ ELBİSTAN'DA DAVET ETTİ!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Elbistan Şeker Fabrikası'nda pancar alımında bir sıkıntı olmadığı yönündeki açıklamasını da eleştiren pancar üreticileri, yaşadıkları sorunu yerinde görmesi için Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi Elbistan'a davet ettiler.

ÖZEL ŞİRKET MALİYETTEN KAÇINDI ÇİFTÇİ MAĞDUR OLDU

Mutlucan Firmasının maliyetleri düşürmek için fabrika devletteyken yapılan toprak siloları bu yıl yapmadığını belirten pancar üreticileri, siloların yapılmış olsaydı Kasım ayının ortalarında pancarların tamamının fabrikaya teslim edileceğini belirttiler. Pancar üreticileri, “Devlet bu toprak siloları soğuk bastırdığında çiftçinin mağdur olmaması için yapıyordu" dediler.

GÜNDEM OLAN PANCAR ÇİFTÇİSİ A HABER'DE GÖRÜŞ DEĞİŞTİRDİ!

Diğer yandan, sosyal medyadan yayınladığı video ile gündem olan çiftçi İsmet Özdemir'in A Haber'e verdiği röportajda farklı bir beyanda bulunması dikkat çekerken bölgede 'çiftçi tehdit mi edildi?' sorusunu gündeme getirdi.


İSMET ÖZDEMİR KENDİSİNİN ÇEKTİĞİ VİDEODA BUNLARI SÖYLEMİŞTİ!

Pancar üreticisi İsmet Özdemir, kendisinin çektiği videoda “Çiftçinin halini gösteriyorum. Hükümet çiftçiyi kara gömdü. Fabrikayı yandaşa satarak, işte çiftinin hali. Ula Fatih Portakal bunu yayınlama var ya... Seni de göreceğiz..." demişti.

'FOX TV HABERİMİ ÇARPITTI!'

Ancak aynı pancar çiftçisi İsmet Özdemir, A Haber'e verdiği röportajda, kendisinin videosunu haberde kullanmadığı halde Fox TV'nin haberini çarpıttığını iddia ederek, “Şu anda devletimiz olsun, fabrikamız olsun hep yanımızda oldular. Gereken yapıldı. Bundan sonrada gerekenin yapılacağına inanıyorum. Benim haberlerimi de çarpıttılar" dedi.

FOX HABERİNDE ADEM KANCI'NIN RÖPORTAJINI KULLANDI

Fakat haberini çarpıttığını iddia eden İsmet Özdemir'in videosunu Fox TV değil Milli Gazete, 'Fabrikalar özelleşti pancar tarlada kaldı!' başlığı ile manşetten vermişti. Fox TV ise konuyla ilgili verdiği haberde, İHA'nın servis ettiği Adem Kancı ismindeki pancar üreticisiyle yapılan röportajı kullanmıştı.

ADEM KANCI FİKRİNİ DEĞİŞTİREN İSMET ÖZDEMİR'E TEPKİ GÖSTERDİ

Fox TV'nin haberinde İsmet Özdemir'in sosyal medyada yayınladığı videoya dair bir haber yapılmamasına rağmen A Haber muhabirinin; “Fox'un iddialarına konu olan İsmet Özdemir ne demek istemiş, nasıl yansıtılmış, ne anlatmak istemiş, haber çarpıtıldı mı?" şeklinde soru sorması dikkat çekiyor.

Diğer yandan Fox TV'nin haberde kullandığı ve İHA'nın röportaj yaptığı Adem Kancı'nın, A Haber'de yayınlanan haber sonrasında isim vermeden İsmet Özdemir'e sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdiği görülüyor. A Haber'in, asıl Fox ana haberde röportajı yayınlanan Adem Kancı ile röportaj yapmaması da dikkat çekti.

ŞOK GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKTI! UZUN KUYRUKLARI A HABER GÖSTERMEDİ!

Milli Gazete'nin manşet haberiyle gündeme gelen ancak A Haber'in Fox TV üzerinden algı oluşturmaya çalıştığı haberde şok bir görüntü ortaya çıktı. A Haber'in fabrikada çiftçi ve fabrika müdürüyle röportaj yaptığı sırada pancar üreticisinin fabrika dışından çektiği videoda, Elbistan Şeker Fabrikası'nda çiftinin yaşadığı eziyet gözler önüne serildi. A Haber'in fabrika dışında ucu bucağı görünmeyen kamyon kuyruğunu haberinde yer vermemesi anlamlı bulunurken, videoyu çeken pancar çiftçisi, fabrikada her şeyin güllük gülistanlık göstermek için kamyon ve traktörlerin A Haber'in çekimleri sırasında içeriye alınmadığını iddia etmesi, bölgeden yapılan haberin, çiftçiyi değil firmayı korumak için yapıldığı tartışmalarını gündeme getirdi.

İŞTE A HABER'İN YAYINLAMADIĞI GÖRÜNTÜLER...


GERÇEKLERLE OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILAN ALGI BİR BİRİYLE ÖRTÜŞMÜYOR!

Özelleştirilen Elbistan Şeker Fabrikası'nda gerek pancar alımında gerekse çiftçiye ödenmesi gereken nakliye ücretlerinde ciddi sorunlar yaşanırken, A Haber'in bu haberler 'Yalan Haber', 'Algı Operasyonu Yapılmaya Çalışılıyor' diyerek Fox TV üzerinden bir algı oluşturmaya çalışması dikkat çekti. Bu algının da İsmet Özdemir'in sosyal medyada paylaştığı videosunun 2 milyonun üzerinde tıklandığı ve şeker fabrikalarının özelleştirmesinde yapılan yanlışların yeniden tartışılmaya başlanılmasından endişe duyulduğu için oluşturulmaya çalışıldığı iddia ediliyor.

SORUNU ÇÖZMEK YERİNE ÜZERİ ÖRTÜLDÜ!

Diğer yandan yapılan özelleştirmelerden dolayı çiftçinin mağdur olduğu yönündeki görüntülerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tepkisini çekeceği bilindiği için çiftçinin yaşadığı mağduriyette sorumlu olan yetkililerin, bu mağduriyetin üstünü örtmek için Fox TV üzerinden bir günah keçisi oluşturdukları ifade ediliyor.

TARIMDANHABER