Sağlıklı ve ambalajlı ekmek üretim sektörünün önde gelen markaDOYGUN, tüketicilerin beklentileri doğrultusunda yaptığı yeniliklerle bu yılın ilk 3 ayında, tüm rakipleri arasında pazar payında en büyük artışı elde etti.

Pazar araştırma şirketi Nielsen verilerine göre; Ocak-Mart 2015 döneminde, geçtiğimiz Ocak-Mart 2014 dönemine göre İstanbul'da pazar payını yüzde 16.2'den yüzde 23.4'e çıkaran DOYGUN'un, ambalajlı paketlenmiş ekmek piyasasında faaliyet gösteren büyük ve orta ölçekli firmalar arasında ve diğer kategorisinde, geçtiğimiz yıla göre pazar payını artıran tek firma olması dikkat çekti.

Kurulduğu 1999 yılında Türkiye'de ilk kez ambalajlı ve katkısız tam buğday ekmeğini üreten ve bugüne kadar çok sayıda ilki gerçekleştiren DOYGUN, 2015 yılının tamamında ise yüzde 25 oranında pazar payı hedefliyor.

Yeni yatırıma hazırlanıyor

Nielsen verilerine göre; Türkiye çapında ve İstanbul'da ambalajlı ekmek pazarında ikinci büyük firma konumunda olan DOYGUN, halen İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ bölgesinde, 2 binin üstünde perakende satış noktasında satışa sunuluyor. Ev dışı tüketim noktalarıyla birlikte DOYGUN'un ulaştığı nokta sayısı 3 binin üstüne çıkıyor. Esenyurt Kıraç'taki el değmeden üretim yapılan modern fabrikasında, önümüzdeki yıl ek yatırım da planlayan DOYGUN, süreç içerisinde satış noktalarını Türkiye çapında genişletmeyi hedefliyor.

Bu arada, DOYGUN'un Türkiye'nin üç ilinde dağıtım yapıyor olmasına rağmen, Türkiye'nin tamamı olarak bakıldığında da pazar payını en fazla artıran firma olması dikkati çekiyor.

Ciro yüzde 35 arttı

Türkiye'de tam buğday ekmeğinin ilk üreticisi olan DOYGUN'un kuruluşundan bu yana geçen 16 yılda istikrarlı büyüme politikasıyla ambalajlı ekmek pazarındaki payını hızla artırmaya devam ettiğini kaydeden DOYGUN Ticaret ve Pazarlama Müdürü Murat Sertan Sağmanlı, 2014 yılında bir önceki yıla göre ciroda yüzde 35 artış elde ettiklerini açıkladı.

Tüketici tercihlerinin giderek arttığı paketli ekmek pazarında, 2018 yılına kadar toplam üretimde yüzde 48 oranında artış öngörüldüğünü belirten Murat Sertan Sağmanlı, “Tüketici taleplerinin hijyenik ortamda, sağlıklı, el değmeden üretilen paketli ekmek yönünde olmasına karşın, açıkta satılan ekmeğin pazar payı halen yüzde 98.5 gibi çok yüksek bir oranda. Açık ve paketlenmiş olarak toplam 15 milyar dolar olan toplam pazarda, paketlenmiş ekmeğin payı yüzde 1.5 seviyesinde bulunuyor” dedi.

DOYGUN Ticaret ve Pazarlama Müdürü Murat Sertan Sağmanlı, DOYGUN'un pazar payındaki yüksek artışın nedenleri arasında ise “Tam buğday tortilla, tiramisu keki, mayasız çavdar ekmeği gibi 'farklı ve rakipsiz' yeni ürünlerin üretilmesi, Dost ve Kraft ürün gruplarında yapılan yenilikler, ürün segmentasyonunun tüketici beklentilerine göre revize edilmesi, dağıtım ağının genişletilerek müşteri memnuniyetinin artırılması, etkin pazarlama, 'Herkes Ona Çalışıyor' reklam kampanyası, sosyal medyaya ağırlık verilmesi, mikro siteler oluşturularak sağlıklı ekmek bilincinin oluşturulması ve iletişim çalışmaları”nın yer aldığını ifade etti.