Dünya gazetesinden Ahmet Usman'ın haberine göre, Aliağa'da 15 milyon TL yatırımla Türkiye'nin en büyük bal tesislerinden birini kuran Ege NKM, Egebal markası ile yurtiçinde ve yurtdışında pazarlama atağına kalktı. Firma şu an 2 bin 500 ton olan üretimini, 3 yıl içinde 5 bin tona çıkarmayı hedefliyor.

BALI ÇOCUKLARA SEVDİRECEĞİZ

Yeni tesisin resmi açılışını geçtiğimiz günlerde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katıldığı törenle yaptıklarını söyleyen Ege NKM Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Kalpaklıoğlu, balın lezzeti yanında en sağlıklı ve faydalı gıdalardan biri olduğuna dikkat çekerek, “Bizim hedefimiz balı çocuklara sevdirmek. Malum çocuklar çikolata ve kakao içerikli ürünlere daha çok ilgi duyuyorlar. Bunun nedenlerinin başında sunum geliyor. Biz de son yıllarda çocukların hoşuna gidecek, ürünü kullanmalarını kolaylaştıracak, pratik, çizgi film karakterlerinin yer aldığı, 5'er, 10'ar, 40'ar gramlık küçük ambalajlara ağırlık verdik. Balı kavanoz yanında tüp ve çubuk ambalajlara koyduk. Bunun geri dönüşlerini de aldık. Bir nesli Egebal ile yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu altyapıyı tamamladık, 3 yıl boyunca üst yapı çalışmaları yaparak koyduğumuz hedefe ulaşacağız” diye konuştu.

Kalpaklıoğlu, şunları kaydetti: “Aliağa OSB'de Türkiye'nin en büyük bal tesislerinden birini kurduk. Tesis yıllık 5 bin 500 ton kapasiteye sahip. Biz yola 19 yıl önce Türk balını ihraç etmek amacıyla çıktık. Fakat son dönemde stratejimizi değiştirdik ve iç piyasaya da yöneldik. Bu amaçla Egebal markasını oluşturduk. Tanıtım ve pazarlama altyapımızı kurduk ve iç piyasa atağımızı başlattık. Bunun sonucu olarak da 2013'ten 2014'e satışlarımızı yüzde 100 artırdık. Geçen yıl yurtiçi ve yurtdışı toplamında 2 bin 500 tonluk satış rakamına ulaştık. Önümüzdeki 3 yıl içinde bunu ikiye katlamayı hedefliyoruz. Yani 2018'de 5 bin tonu aşacağız”