GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu'nun dünkü toplantısında alınan kararlar, Kamu Aydınlatma Platformu (KAP)'ta yayınlandı. Buna göre Anadolu Ajansı Uluslar arası Operasyonlar Direktörü İbrahim Yumaklı, GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcılığına getirildi. GÜBRETAŞ Genel Müdürlüğü'ne vekalet eden Tahir Okutan'ın vekalet görevi de sonlandırılarak, İbrahim Yumaklı'nın Genel Müdürlüğe vekalet etmesine karar verildi. Yumaklı, aynı zamanda Şenol Duman'dan boşalan yönetim kurulu üyeliğine de seçildi.

BU YAKINLIK ATAMAYI ÖNEMLİ KILIYOR

TMO Mart ayı hububat satış fiyatı açıklandı! Buğday, arpa ve mısır kaç liradan satılacak? TMO Mart ayı hububat satış fiyatı açıklandı! Buğday, arpa ve mısır kaç liradan satılacak?

GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcılığına getirilen ve Genel Müdürlüğe vekaleten bakacak olan İbrahim Yumaklı'nın, GÜBRETAŞ yönetiminin kavgalı olduğu Mehmet Koç'a yakın bir isim olması bu atamayı önemli kılıyor. Bilindiği üzere GÜBRETAŞ'ın NEGMAR'daki ortağı olan Mehmet Koç ile yaşanan anlaşmazlıktan dolayı Kurban Bayramı öncesinde Eskihisar / Topçular arasında taşımacılık yapan İstanbullines feribotları durdurulmuştu. (İstanbullines, NEGMAR'a ait bir şirket. NEGMAR'ın da yüzde 40'ı Gübretaş'a, yüzde 40'ı Suudi Nesma Grubu'na ve yüzde 20'si de Mehmet Koç'a ait.)

3 EKİM'DE TARIMDAN HABER'DE YAYINLANAN HABER İÇİN TIKLAYIN

İbrahim Yumaklı, halen Mehmet Koç'un İcra Kurulu Başkanı olduğu Girişimci İşadamları Vakfı'nın İcra Kurulu Üyesi ve Tanıtım ve Medya İlişkileri Konseyi Başkanı olarak görev yapıyor. İbrahim Yumaklı ile Mehmet Koç arasındaki bu yakınlık dikkat çekerken, Yumaklı'nın Mehmet Koç'un kavgalı olduğu GÜBRETAŞ'ta önemli bir göreve getirilmesi anlamlı bulundu. Bu atamanın Mehmet Koç'un GÜBRETAŞ'ta elini rahatlatacağı yorumlarına neden oldu.

Diğer yandan GÜBRETAŞ yönetiminin de kavgalı oldukları Mehmet Koç'a yakın bir ismi Genel Müdür Yardımcısı olarak atamaları anlamlı bulundu.

SATILAMAYAN NEGMAR HİSSELERİ YENİDEN SATIŞA ÇIKARILDI

GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu'nda yaşanan bu tartışmalı atamanın yanında yine önemli bir karar alındı. GÜBRETAŞ, kavgalı oldukları Mehmet Koç'un da ortağı olduğu NEGMAR'daki yüzde 40 hissesini yeniden satışa çıkardı. Dünkü yönetim kurulu toplantısında, geçtiğimiz yıl satışa çıkarılan ancak satılamayan NEGMAR hisselerin satılması için yeniden karar alındı.

Konuyla ilgili olarak KAP'ta yayınlanan açıklamada şunlar kaydedildi;

“Şirketimizin 27.08.2015 tarihli özel durum açıklamasında; Şirketimizin yüzde 40 paya sahip olduğu Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş.'deki hisselerinin satılması suretiyle şirketimizin ortaklıktan ayrılması hususunda görüşmeler, değerlendirmeler yapılarak karara bağlanmak üzere Yönetim Kurulu'na sunulmasına karar verildiği duyurulmuştu.

Geçen sürede hisse satışı gerçekleşmemiştir. Yönetim Kurulumuzun 28.10.2016 tarihi kararı ile;

Şirketimizin Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş.'deki hisselerinin satışı amacıyla ihaleye çıkılmasına ve tekliflerin alınmasına, alınan tekliflerin Yönetim Kurulu tarafından 18.11.2016 tarihindeki Yönetim Kurulu toplantısında değerlendirilerek karara bağlanması için satış hazırlıklarının yapılmasına ve bu kapsamdaki ilgili tüm iş ve işlemlerinin yapılması hususunda İdare'nin yetkili kılınmasına karar verildi.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"