ÖZEL HABER

ÇAYKUR'daki işçiler memur yapılsın

Ayar'ın ÇAYKUR çalışanlarını ilgilendiren önerisi Meclis tutanaklarına şu ifadelerle girdi: “Yine, ÇAYKUR bünyesinde çalışan arkadaşlarımız var Sayın Bakanım. Ziraat mühendisleri var, çay eksperleri var, çeşitli alanlarda uzmanlaşmış üniversite mezunu, uzun yıllar çalışmış, ÇAYKUR'da çalışılmakta olan arkadaşlarımız var, bunlar işçi statüsündedir. Zaman zaman ÇAYKUR bu alanlarda çalıştırmak üzere memur almaktadır Kamu Personel Seçme Sınavıyla sınav sonuçlarına göre, memur istihdam etmek üzere alımlar yapmaktadır.

Gözler gübre fiyatında! Yem ve canlı hayvan fiyatı arttı gübre fiyatları değişmedi! Gözler gübre fiyatında! Yem ve canlı hayvan fiyatı arttı gübre fiyatları değişmedi!

Oysa bir mevzuat düzenlemesi yapmak suretiyle -aynı işte çalıştırdıkları için söylüyorum- bu çalışanlardan istifade edebiliriz diye düşünüyorum. Zira alınan memurlarda zaman içerisinde başka bölgelerden geldikleri için de kendi illerine gitme yönünde yoğun bir taleple karşılaşıyoruz, bunu ifade etmek istedim. Zira gerçekten, bu alanlarda çalışan arkadaşlarımızın da yoğun bir talebi var. Tabii, bunu size ifade etmek istedim."

681 BİN TON YAŞ ÇAY DÜZELTMESİ

Rize Milletvekili Ayar, ÇAYKUR'un çay alımına ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: “ÇAYKUR'la ilgili bölümü kitapçıktan ve sunumunuzdan incelediğimde bir iki hususa değineceğim ama ondan önce bir maddi hata demeyeyim ama bir ifade eksikliği var, sayfa 95'te. 681 bin ton yaş çay alımı yapıldığı ifade ediliyor. Ki bu rakamın ÇAYKUR tarihinde en yüksek 2'nci rakam olduğunu da ifade etmek istiyorum.

ÇAYKUR, son yıllarda yapmış olduğu kapasite artışlarının bir sonucu olarak yüksek miktarda yaş çay satın alabilmiştir. Bu kapasite artışının da devamını arzu ediyoruz. Ancak 681 bin ton yaş çaydan 128 bin artı 86 bin paketli çay şeklinde bir imalat söz konusu olamaz. 128.799 tondur ama onun içerisinden de 86 bin tonu paketli kuru çay hâline getirilmiştir. Yani bunların toplamından 215 bin ton kuru çay imal edildiği şeklinde bir anlama olabilir, onun için düzeltme gereği gördüm, eğer ben yanılıyorsam da arkadaşlarımız uyarabilir."