ÖZEL HABER

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan ve şeker pancarının ölüm fermanı anlamına gelen 'Cargill'e kota kıyağı' 'Üretim Reformu Paketi'nden çıkartıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bakanlığın bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı açıklamada, Şeker Kanunu'nda yapılacak değişiklerin Üretim Reformu Paketi'nden çıkartıldığını açıkladı.

Bilindiği üzere Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan, Üretim Reformu Paketi Kanun Tasarısı Taslağı'ndan Cargill ve Ülker'e büyük bir kota kıyağı çıkmıştı. Üretim Reformu Paketi'nde Şeker Kanunu'nda iki değişiklik yapılması öngörülüyordu. Glikozun kota kapsamından çıkarılması, İzoglikoza da kuru madde bazında yüzde 10 kota verilmesi amaçlanmıştı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bugün Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bakanlığın bütçe görüşmelerinde konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: “Üretim Reform Paketinde sanayiciyi ilgilendiren bir konuda, konu başka taraflar saptırıldı. Bunu çıkardık. Bunu Üretim Reform Paketinde gündeme getirmeyeceğiz. Başka yerde gündeme gelecek. Şeker konusu başka bir konu… Onu bizim paketten çıkardık. Pancar üreticisi rahat etsin"

Türkiye'nin orta vadede pancar üretiminden çekilmesi anlamına gelen taslak çalışması, kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Aşağıdaki görsel de sosyal medyada paylaşım rekoru kırmıştı.