Bursa’da kurulu Cargill fabrikasında çalışan Tek Gıda-İş üyesi 14 işçi, şekere uygulanan kota gerekçe gösterilerek işten çıkarılmıştı.

İşten asıl çıkarılma sebeplerinin sendikaya üye olmaları olduğunu söyleyen işçilerin fabrika önünde başlattıkları eylem 400’üncü gününde.

Evrensel’den Vedat Yalvaç’a konuşan eylemdeki işçilerden Abdullah Saraç, “Biz bu direnişi kazandığımız, fabrikaya iş başı yaptığımızda Türkiye’deki tüm işçiler, ‘Cargill işçisi direndi, hakkı olanı aldı, kazandı, çok iyi koşullarda çalışıyorlar. Onlar yaptıysa biz de yaparız’ diyecek. Yani kazandığımızda sadece biz değil Türkiye’deki işçiler de büyük bir şey bir kazanmış olacak” dedi.

12 Haziran’da davalarının görüleceğini belirten Saraç, “Oraya odaklanmış durumdayız. Dirayetliyiz, sabırlıyız. Karamsarlık yok. Herkes kazanacağız modunda” dedi ve ekledi: “Bu yola çıktığımızda bu kadar gündemde olacağımızı hiç düşünmüyordum. Biz sadece kendi kabuğumuzda direnişimizi yapacağız diye düşünüyorduk. İşler hiç öyle olmadı. Türkiye’nin gündemine oturduk. Çoğu yerde emekçi arkadaşlar olsun, dernekler, kuruluşlar olsun her yerde bizden bahsediyorlar.”
“Aslında biz işverenlerden çok daha güçlüyüz” diyen Saraç, işçiler arasında birlik sağlanamadığına da dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama işte biz birliğimizi bir türlü sağlayamıyoruz. Biz direnişteki işçiler olarak büyük bir birlik içerisindeyiz ama Cargill fabrikasının içerisinde birliği sağlayamadık.”