Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, “Osmanlı padişahlarının sağlık iksiri şerbetleri üretmek için Bursa'da 2 milyon liraya mal olan bir üretim tesisi kurduk. Şerbetlerin reçetelerini bulmak için Osmanlı Saray arşivlerinde yaklaşık 2 yıl süren hummalı araştırmalar ve üretim tesislerimizde aylar süren Ar-Ge ve ürün geliştirme çalışmaları yürüttük. Artık milli içeceğimiz ve sağlık deposu şerbetleri halkımızla yeniden buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Baklavacı Güllüoğlu, Şipa markalı Osmanlı Saray İçecekleri ile içecek sektörüne adım attı. Bursa'da basın mensupları ile bir araya gelen ve ülkemizdeki içecek pazarını değerlendiren Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı M. Nejat Güllü, “Türkiye alkolsüz içecek pazarı yaklaşık 3,6 milyar büyüklüğe sahip. Karşımıza çıkan bu tabloda da açıkça görüldüğü üzere, ülkemizde, bizim kültürümüze ait olmayan ve birçok sağlık sorununa yol açan gazlı içecekler, yaşam kaynağı olan sudan bile fazla tüketiliyor. Öyle ki, Türkiye'de kişi başı 41 litre gazlı içecek tüketiliyor ve içecek pazarının yaklaşık 1 milyar 800 milyon TL'lik kısmını oluşturuyor” dedi.

“Türkiye'nin 81 ilinde yer almak istiyoruz”

Bursa'da yaklaşık 2 milyon TL değerinde yatırım yaparak kurulan şerbet fabrikasında üretimi yapılan Osmanlı Saray İçeceklerinin kısa zaman içerisinde Türkiye çapında dağıtımının gerçekleştirileceğini ifade eden Nejat Güllü, “Halkımızın Baklavacı Güllüoğlu şubelerimizde bulabilecekleri ürünlerimizin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi için hem yurt içinde hem de yurt dışında bayilikler vereceğiz. Hedefimiz, kısa süre içinde öncelikle Türkiye'nin 81 ilinde yer almak. Bu konuda çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor” diye konuştu.

“Ürünlerimiz için 2 yıl araştırma yaptık”

Baklavacı Güllüoğlu olarak, Osmanlı mirası sayılabilecek lezzetleri yeniden yaşatmanın gururunu yaşadıklarını belirten Nejat Güllü, içecek pazarına giriş fikrinin nasıl oluştuğunu şöyle anlattı:

“Medeniyetlerin buluştuğu bu topraklar, tarihimiz boyunca benzersiz lezzetleri yaşam kültürümüze bir nakış ustası gibi işleyiverdi. Bu yola çıkarken kendimize bazı sorular sorduk. Öncelikle, günümüz trendlerinin bize empoze ettiği tüketim kültürü karşısında bu mirasın ne kadar farkına vardığımızı sorguladık. Bu noktada ülkemizin kendine has içecekleri olup olmadığını araştırmaya başladık. Bu renkli ve lezzetli diyarın kapılarını açma fikri böylece ortaya çıktı. Güllüoğlu markasının 144 yıllık gücüyle ve profesyonel bir ekiple gerçekleştirdiğimiz 2 senelik zorlu bir çaba sonrası asırların Osmanlı saray efsanesini Şipa markası ile bugünün beklentilerine göre yenilenmiş, inovatif bir içecek olarak geri döndürdük” dedi.

Tamamen şekersiz üretiliyor

Ürünler ile ilgili bilgileri de basın mensupları ile paylaştı Nejat Güllü, “Can-ı Cihan, Hünkar Gecesi, Makam, Demirhindi, Kızılcık ve Çekirdekli Üzüm Şırası isimlerinde 6 çeşit olarak üretilen Şipa markalı içeceklerimizi, kısa zaman içerisinde 10 çeşide kadar çıkaracağız. Şeker kullanmadığımız içeceklerimizi, onlarca faydalı bitki kök ve tohum özünden oluşan ve tarihteki yapısına sadık kalarak ürettik. Her yaştan insan içeceklerimizi gönül rahatlığı ile içebilir. Üstelik stevia ile tatlandırdığımız ürünler şeker hastaları tarafından da tüketilebilir” diye konuştu.