Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, ETTO ile imzalanan işbirliği sonrasında üniversitenin sunmuş olduğu imkânlardan ve merkezlerden daha verimli faydalanmaya başladıklarını belirterek, ETTO ile gerek TÜBİTAK gerekse bakanlık desteklerinden faydalanma konusunda birçok işbirlikleri yaptıklarını kaydetti.

Benli, şunları kaydetti: "1 Kasım 2014 tarihi itibari ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan AR-GE Merkezi Belgesi almaya hak kazanan ve AR-GE çalışmalarına hız veren Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. AR-GE Merkezi bünyesinde birçok proje yürütülmektedir. Kayseri Şeker AR-GE Merkezi İlk projesini Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi işbirliği ile Erciyes Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Veysel ASLANTAŞ, Yrd. Doç. Dr. Rıfat KURBAN ve Ar. Gör. Dr. Emre BENDEŞ ile şeker prosesinde Türkiye'de ilk defa hayata geçirilecek olan yeni bir teknoloji üzerine hazırlamış ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır.

Gıda alanında Türkiye'de ilk kez üretilecek birçok yeni ürünle de ilgili Tübitak projeleri hazırlayan Kayseri Şeker AR-GE Merkezi bu projelerin de desteklenmeye hak kazanmaları ile birlikte AR-GE alt yapısını süratle güçlendirmeyi hedeflemektedir"