Çiftliklerin verimliliğini artırmak için teknolojik çözümler sunan Lely'nin IPARD destekleri kapsamında değerlendirilen ürünleriyle Aydın'da kurulan süt sığırı işletmesini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile TKDK Aydın İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt ziyaret etti.

Bakan'a çiftliğin işleyişi, ürünlerin sağladığı verimlilik ve faydalar hakkında bilgi aktaran Trion Tarımsal Faaliyetler A.Ş.'nin sahibi Necdet Gürsoy; "Emek ve zamandan tasarruf elde ederek verimliliğin artırılması, hayvan sağlığı ve süt kalitesinin iyileştirerek daha karlı üretim yapılmasını sağlayan Lely ürünlerinin hibe ve destekler kapsamında değerlendirilmesi bizim avantajımız oldu. IPARD destekleri kapsamında değerlendirilen Lely ürünleri ile AB standartlarında bir işletme kurabildik. İşletmemizi ziyaret eden Sayın Fakıbaba'nın çiftliğin işleyişini çok beğendiğini dile getirmesi de bizim için gurur verici oldu." diye konuştu.

Modern teknoloji altyapısıyla kurulan süt üretim çiftlikleri, geleneksel yolları kullananlara kıyasla %10 daha verimli oluyor ve kısa sürede yapılan yatırımın karşılığını tam olarak veriyor.

Maliyet nedeniyle teknoloji yatırımından uzak duranların imdadına ise Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında sunulan hibeler ve Avrupa Birliği Kalkınma Desteği olan IPARD destekleri yetişiyor.

Yatırımları yüzde 65'ine kadar karşılayan bu hibelerle süt üretim çiftliklerinde modern teknolojileri kullanarak AB standartlarına ulaşmak oldukça kolaylaşıyor. Tüm ürünleri bu hibeler kapsamında değerlendirilen Lely, ürünlerinin sağladığı yüzde 10 verim artışı ve 69 yıllık uluslararası tecrübesini aktardığı danışmanlık hizmeti ile gerçekleşen yatırımın karşılığının kısa sürede alınmasını sağlıyor.

Lely'nin IPARD destekleri kapsamında değerlendirilen ürünleriyle kurulan Aydın'daki işletme, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile TKDK Aydın İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt tarafından ziyaret edildi.

Lely'in teknolojik ürünleri ve aktardığı global tecrübesiyle Türkiye standartlarının çok üzerinde bir standartta çalışan Trion Tarımsal Faaliyetler A.Ş.'nin sahibi Necdet Gürsoy "Biz Lely ile Avrupa standartlarında bir süt üretim çiftliği kurduk. Üstelik ürünlerin IPARD kapsamında değerlendirilmesi yatırım aşamasında çok yardımcı oldu.

Sayın Bakan'ın IPARD destekleriyle kurulan bir çiftliği görmek için bizi tercih etmesi gurur verici. Kendisine çiftliği gezdirerek, ürünler ve sağladığı faydalar hakkında bilgi aktardık. IPARD destekleriyle kurulan işletmeler arasında gördüğü en teknolojik işletme olduğunu söylemesi bizi çok mutlu etti" dedi.

TARIMDAN HABER