Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki 2016 bütçe görüşmelerinde milletvekilleri mühendis ve veteriner hekimlerin kadro beklentilerini gündeme getirmişti.

Bakan Çelik, bu beklentiler üzerine bütçe görüşmelerinin sonunda yaptığı açıklamada, Personel Başkanlığı ile görüşüldüğünü ve Haziran ayına kadar alımların olacağını bildirdi. Bakan Çelik, ne kadar personel alımı olacağı konusunda ise bir rakam vermedi.

Çelik, şunları kaydetti: "Bununla ilgili gönül arzu ediyor ve talep ediyoruz ki haziran ayına kadar, yani 2014'te sınava girenlerin beklentilerine bir cevap verelim diye biz Devlet Personel ve Maliye Bakanlığı nezdinde gerekli taleplerimizi bildirdik. Hangi sayıda gıda mühendisi, hangi sayıda ziraat mühendisi, hangi sayıda veterinere ihtiyacımız var, teknikere ihtiyacımız var, bu sayıları dercettik ve az önce de milletvekili arkadaşlarımızın soruları çerçevesinde 'Denetimlerin çok daha verimli, daha üst düzeye çıkarılması anlamında bu elemanlara ihtiyacımız var.' diye bunları bildirdik. Kısa süre içerisinde inşallah bu neticeleri ilgili kurumlardan ve bakanlıklardan alıp yeni arkadaşlarımızın bu kervana katılmalarına gayret ettiğimizi ifade ediyorum"

Bütçe görüşmesinde, Rize Milletvekili Hikmet Ayar ile Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Bakan Çelik'e seslenerek, “yıllardır atanamayan mühendis ve veteriner hekimler bugün buradan sizden müjdeli bir haber bekliyorlar" demişti.