İstanbul'dan milletvekili seçilen eski Bakan Mehdi Eker, Karaman'dan milletvekili seçilen Pankobirlik ve Konya Şeker'in Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk ve Edirne'den milletvekili seçilen Trakyabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen'in isimlerinin gündemde olduğunu belirten Yıldırım, ancak kimin Bakan olacağından ziyade, yeni dönemde tarımda temel bir politika değişikliğinin yaşanmayacağının altını çizdi.

EKER YENİDEN BAKAN OLABİLİR

Yıldırım, şunları kaydetti: “Tarımla ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de, kimin bakan olacağı. Cumhuriyet tarihinde en uzun süre tarım bakanlığı yapan Mehdi Eker, İstanbul'dan milletvekili seçildi. Mehdi Eker yeniden Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı olabilir.

KONUK, ÇİFTÇİLER TARAFINDAN BENİMSENİYOR

Karaman'dan milletvekili seçilen Recep Konuk bir başka bakan adayı. Pankobirlik ve Konya Şeker'in Yönetim Kurulu Başkanı olarak önemli başarılara imza attı. Tarımdan hayvancılığa bir çok alanda etkin bir marka olan Torku'nun yaratıcısı Recep Konuk, çiftçiler tarafından da benimsenen isimlerin başında geliyor.

BU KEZ DE TRAKYA'DAN OLSUN

Tarım Bakanları genelde Doğu ve Güneydoğu'dan seçiliyor. Bu kez Trakya'dan olsun denilirse, Edirne'den milletvekili seçilen Trakyabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen akla gelebilir.

YENİ BAKANIN TERCİHİ ÇİFTÇİDEN YANA MI OLACAK?

Aslında kim olursa olsun tarımda temel bir politika değişikliği beklenmiyor. Sadece göreve gelecek bakanın tercihlerini çiftçiden yana mı yoksa belli lobilerden yana mı kullanacağı önem kazanıyor.