ÖZEL HABER

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında Başbakan Davutoğlu'nun katıldığı bir programda eski Bakan Mehdi Eker tarafından kamuoyuna tanıtılan TARSEY-TARBİL projesi ile artık üretimin ilk aşamasından sofraya kadar tüm tarım ürünleri kontrol altına alınacaktı. Hatta hayvan varlıklarına dair bilgilere de anlık olarak ulaşılabilecekti.

BIRAKIN HAYVAN İSTATİSTİKLERİNİ BUZAĞININ ALDIĞI KİLO BİLE TAKİP EDİLEBİLECEKTİ!

TARSEY-TARBİL projesi ile bir buzağının günde ne kadar kilo aldığı, ineğin süt veriminin ne kadar olduğu yani uçan kuştan, yerdeki karıncaya kadar, tarım gıda ve hayvancılığa dair bütün bilgiler tek elden öğrenilebilecekti.

TARSEY-TARBİL ÇALIŞMIYOR MU?

Bu projenin tanıtımının üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen Bakan Çelik'in, önceki gün SETBİR'in olağan genel kurulunda hayvan varlığı ile ilgili istatistiklerde sıkıntının bulunduğunu açıklaması dikkat çekti. Ülke hayvancılığına dair politikaların sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için 16 bin bakanlık personelinin Nisan ayı itibariyle hayvan sayımını yapacak olması, akıllara eski Bakan Mehdi Eker tarafından görkemli bir programla tanıtılan 'TARSEY-TARBİL projesi çalışmıyor mu?' sorularını getirdi.