ÖZEL HABER

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, arazi toplulaştırması ile ilgili olarak Şanlıurfa'da gündeme gelen yolsuzluk iddialarının cevaplandırılmasını istedi.

BAKAN'A 45 SAYFALIK YOLSUZLUK RAPORU İDDİASI

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü eliyle yapıldığı iddia edilen yolsuzlukla ilgili olarak firmaların ve yapılan ödemelerin açıklanmasını isteyen Tanal, konuyla ilgili olarak Bakan Çelik'e seçimler öncesinde 45 sayfalık bir rapor verildiği ancak partinin zarar göreceği gerekçesiyle konunun gündeme getirilmediği yönünde iddialar bulunduğunu hatırlattı. Tanal, Çelik'ten bu iddialara yönelik de açıklama talep etti.

Tanal, Bakan Çelik'ten toplulaştırmada yolsuzluk yapıldığı yönündeki iddialarla ilgili olarak şu soruların cevaplandırılmasını istedi.

İHALE İFLAS EDEN FİRMAYA MI VERİLDİ?

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü eliyle Şanlıurfa ilinde iflas eden firmaya ihale verildiği iddiaları doğru mudur?

HANGİ GEREKÇE İLE VERİLDİ?

Web sayfalarında yer alan haberlere dayanarak iflas eden firmaya ihale verilmesinin gerekçesi nedir?

2004 YILINDAN BUYANA HANGİ ŞİRKETLERE İHALE VERİLDİ?

Şanlıurfa ilinde 2004 yılından önergenin verildiği tarihe kadar kaç şirket kendi adına aplikasyon çalışması yapmış ve karşılığında Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nden ödeme almıştır?

HANGİ ŞİRKETE NE KADAR ÖDEME YAPILDI?

Şirket isimleri ayrı ayrı belirtilmek üzere hangi şirkete ne kadar ödeme yapılmıştır? Şirketlere yapılan ödemeler hangi konular gerekçe gösterilerek kim/kimler tarafından yapılmıştır?

TEK TEK ŞİRKETLERİN AÇIKLANMASINI İSTEDİ

Şanlıurfa ilinde Tarım Reformu Genel Müdürlüğü eli ile yolsuzluk yapıldığına dair basına yansıyan haberlerdeki iddialara dayanarak ihalelerin verildiği şirketler isimleri ayrı ayrı belirtilmek üzere hangileridir?

İHALELER HANGİ PARTİ ÜYELERİNE VERİLDİ?

İddialar doğru değil ise 2004 yılından önergenin verildiği tarihe kadar Şanlıurfa ilinde ihale verilen şirket sahiplerinin siyasi parti üyeliği var mıdır? Siyasi parti üyeliği olan firma sahipleri hangi siyasi parti üyesidir ve mensubu olduğu partide hangi görevde bulunmaktadır?

YOLSUZLUKLARLA İLGİLİ OLARAK BAKAN ÇELİK'E 45 SAYFALIK RAPOR MU VERİLDİ?

Web sayfalarında yer alan iddialara dayanarak Tarım Reformu Genel Müdürlüğü eliyle usulsüz ödeme yapıldığına dair Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik'e 45 sayfalık bir dilekçe verildiği fakat 'Seçim öncesi konuşmayalım parti darbe alır!' denildiği iddiaları doğru mudur?

İDDİALAR ÜZERİNE İŞLEM BAŞLATILDI MI?

İddialar doğru ise Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nü adının geçtiği yolsuzluğu karışan görevlilerin tespiti yapılacak mıdır? Yapılacaksa ne zaman yapılacaktır? Görevi kötüye kullanan sorumlular ile ilgili TCK hükümlerine göre herhangi bir hukuki işlem başlatılacak mıdır? Başlatılacaksa ne zaman başlatılacaktır?

'KAYIRMACILIK' SORUSU

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nün adının geçtiği yolsuzluğa karışan görevlilerin tespiti ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmamış ise şimdiye kadar herhangi bir çalışma yapılmamış olması yolsuzluğun bir çeşidi olan kayırmacılık yapıldığı anlamına gelmemekte midir?

FİRMALARA İKİ KERE Mİ PARA ÖDENDİ?

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihalelerde bazı firmalara iki defa para ödendiği iddiaları doğru mudur?

İKİ KERE ÖDEME HANGİ FİRMALARA YAPILDI?

İddialar doğru ise hangi firmalara ödeme yapılmıştır? İddialara dayanarak bazı firmalara iki defa ödeme yapılmasının gerekçesi nedir? Bazı firmalara iki defa ödeme yapıldığı iddialarına dayanarak iki defa ödeme yapan yetkililer kim/kimlerdir?

GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANAN YETKİLİLER HAKKINDA NE TÜRLÜ İŞLEMLER YAPILDI?

Firmalara iki defa ödeme yapılması görevin kötüye kullanıldığı anlamına gelmemekte midir? Görevi kötüye kullanan yetkililer ile ilgili herhangi bir hukuki işlem başlatılmış mıdır? Herhangi bir hukuki işlem başlatılmamışsa TCK hükümlerini ihlal eden sorumluların tespiti yapılıp herhangi bir hukuki işlem başlatılacak mıdır? Başlatılacaksa ne zaman başlatılacaktır? Şimdiye kadar görevi kullanan yetkililer ile ilgili hukuki işlem başlatılmamış olmasının gerekçesi nedir?

SORU ÖNERGESİ İÇİN TIKLAYIN