Açıklanan üye sayısına göre Toç Bir-Sen 43 bin 71 üye ile birinci olurken, Türk Tarım Orman-Sen 10 bin 751 üye ile ikinci, Tarım Orkam-Sen de bin 928 üye ile üçüncü oldu. 

Üye sayılarının açıklanması üzerine Toç Bir-Sen’den yapılan açıklamada, “2001 yılından bugüne kadar sözde değil özde sendikacılık yaparak sürdürdüğümüz soylu mücadelemizde 43.071 Tarım-Ormancılık Hizmet Kolu çalışanı yetkiyi yine emin ellere verdi” denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Bundan tam 18 yıl önce, 23 Mayıs 2001 tarihinde bir avuç inanmış dava insanının iyi niyet ve kararlılıkla çıktıkları hak, hukuk, ekmek, emek, özgürlük mücadelesi yolunda, bugün siz değerli üyelerimizle büyüyüp güçlendiğimiz, on sekizinci kuruluş yıl dönümümüzün heyecanını, gururunu, onurunu ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Soylu mücadelemizin ilk gününden bugüne kadar TOÇ BİR-SEN olarak insan onurunu, medeniyet değerlerimizi merkeze alarak, kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, kırmadan-dökmeden, ekmeğin ve emeğin yanında, değerler sendikacılığını esas alan bir erdemliler hareketi olduk.

Siz çok kıymetli üyelerimizin; ekonomik, sosyal, özlük, mesleki hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi için bizlere verdiğiniz yetkinin bilinci ve sorumluluğuyla, daima canla başla çalıştık. Büyük mücadeleler ve zorluklar neticesinde, pek çok kazanıma hep birlikte imza attık. Her bir üyemizin ve hizmet kolu çalışanlarımızın haklı taleplerinin savunucusu, üstlendiğimiz öncü misyonumuzla sorunun değil, çözümün paydaşı olduk.

Diğer taraftan da şanlı tarihimizin ve kadim medeniyetimizin bize yüklediği misyonla aziz milletimizin, milli iradenin, istikbalimizin, istiklalimizin, ülkemizin ve tüm dünya mazlumlarının sesi olduk, zalimin ve zulmün karşısında daima elif gibi dik durduk. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yeni, büyük ve güçlü Türkiye idealine sahip çıkmaya, milli iradenin yılmaz nöbetçisi olmaya, destansı yürüyüşümüzü sürdürmeye, ter akıtmaya, mağdurun yanında yer almaya, hainlerin, zalimlerin, karşısında durmaya devam edeceğiz.

Soylu sendikal yolculuğumuzda hep birlikte bir olarak, iri olarak, diri olarak; daha nice güçlü 18 yıllar temenni ediyor, 12. yetki zaferinin; tüm kıymetli üyelerimize, Büyük Toç Bir-Sen ailemize, Memur-Sen camiamıza, aziz milletimize, ülkemize, mazlumlara ve insanlığa hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Toç Bir-Sen’imizin, gölgesinde on binleri barındıran dev bir ulu çınara dönüşmesinde bugüne kadar emeği geçen, gece gündüz demeden ter akıtan, özveriyle ve azimle çalışan; Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimize, Şube ve İl Başkanlarımıza ve Yönetim Kurulu üyelerine, Denetleme ve Disiplin Kurulu üyelerimize, İşyeri Temsilcilerimize, Kadınlar ve Engelli Çalışanlar Komisyonlarımıza, bu onurlu ve gururlu yolda bizimle omuz omuza yürüyen, vefasını, desteğini ve güvenini esirgemeyen 43.071 kişilik Büyük TOÇ BİR-SEN Ailemizin değerli üyelerine şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz.