Bakan Arzu, TOBB Ticaret Borsaları Konsey Başkanı Yahya Toplu ve beraberindeki Konsey Üyelerini makamında kabul etti. TOBB camiasının, başta TOBB başkanı olmak üzere kendisinin bakan olarak görev almasından büyük memnuniyet duyduğunun farkında olduğunu belirten Bakan Arzu, daha önce sivil toplum kuruluşlarında ve meslek örgütlerinde görev almış biri olarak sektörün sorunlarını ve sahayı bildiğini ifade etti. Bu örgütlerde görev alanların amacının toplumun sorunlarıyla ilgilenmek olduğunun altını çizen Bakan Arzu, bu nedenle paydaşların, sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerinin çalışmalarında önemli olduğunu söyledi.

Eski bir Ticaret Odası Başkanı olarak tüm üyelerin ülkenin refah seviyesinin yükselmesi için çaba gösterdiğini içlerinden gelen biri olarak çok iyi bildiğini belirten Bakan Arzu; "Görevde olduğumuz sürece sahayı bilen temsilciler olarak siz bizim gözümüz kulağımız olacaksınız. Onları bize zamanında ileteceksiniz. Hepimiz bu ülkenin refahı için çaba gösteriyoruz. Hedeflerimizi hep birlikte gerçekleştireceğiz. 2023 hedefimiz var, 2050 hedefimiz var, bunları hep birlikte el birliğiyle gerçekleştireceğiz. Bu gayretli çalışmalarınızda bize düşen ne varsa yapacağız. Yaptığınız çalışmalardan dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz. TOBB camiasının desteğini hep gördük, bundan sonra da göreceğimize inanıyorum. İçinizden gelmiş biri olarak sizlerden daha çok destek bekliyorum."şeklinde konuştu.

TOBB Ticaret Borsaları Konsey Başkanı Yahya Toplu da konsey üyeleri adına hayırlı olsun dileklerini ileterek konuşmasına başladı. Kendilerinden birinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olmasından ziyadesiyle memnun olduklarını belirten Başkan Toplu, Bakan Arzu'ya "İçimizden biri olarak siz bizi bizden daha iyi anlattınız." dedi. Borsaların büyük çoğunluğunun tarımsal ürün ticareti ile uğraştıkları için bu anlamda Konsey Başkanı olarak "Sizin bakan olmanıza, sizden daha çok seviniyoruz" şeklinde konuşan Başkan Toplu, başarı dileklerini iletti.

Daha sonra Bakan Arzu, birer birer Ticaret Borsaları Konsey üyelerinin isteklerini ve önerilerini dinledi.

Görüşme sonunda Bakan Arzu, TOBB'un buyuk bir aile olduğunu belirterek camiadaki dayanışma, kardeşlik ve iş ahlakının kendi başarılarında hayat boyu etkisi olduğunu vurguladı. TOBB'un üyeleri için adeta bir üniversite işlevi gördüğünü belirten Bakan Arzu, ayrıca bir üniversite kurarak da yaptığı güzel işlere yenisini eklemiş olduğunu ifade etti.