TİGEM'de vekâleten Genel Müdür olan Ayhan Karayama'nın TMO'ya Genel Müdür olarak atanması bekleniyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda görevden almaların ardından yerine yapılacak atamalar da netleşmeye başladı. TMO Genel Müdürlüğü'ne Ayhan Karayama'nın atanmasına kesin gözle bakılıyor. TMO Genel Müdürlüğünü Mustafa Erdoğan vekâleten yürütüyordu.

AYHAN KARAYAMA KİMDİR?

Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde 1968 yılında doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Başçiftlik'te tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünü ve A.Ü. İktisat Fakültesini bitirdi.

Özel sektörde yatırım uzmanı, TBMM'de milletvekili danışmanı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığında Özel Kalem Müdürü ve Bakan Danışmanı olarak görev yaptı. 2004 yılında Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünde ziraat mühendisi olarak göreve başladı.

Bir süre şube müdürü olarak görev yaptıktan sonra 07.09.2005 tarihinde Araştırma Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı görevine ve 25.04.2008 tarihinde TMO Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine atandı.

2006 yılında “TMO'nun ilk fındık alım operasyonunda Fındık Alım Genel Koordinatörü olarak gösterdiği başarı" sebebiyle Bakanlık Makamı tarafından ödüllendirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Tarım Meclisi Üyeliği, Ankara Ticaret Borsası Hububat Mamulleri Meslek Komitesi Başkanlığı, Türkiye Kamu İşletmeleri Birliği Denetim Kurulu Üyeliği, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İzleme Grubu Üyeliği, TMO Mensupları Sosyal Yardım Sandığı Vakfı Başkanlığı ve TMO Etik Kurul Başkanlığı görevlerini de yürüten Ayhan KARAYAMA, Fikri ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesinde Ziraatçi Bilirkişi, birçok sivil toplum kuruluşunda ise kurucu, üye ve yönetici olarak görev yaptı.

18.08.2011 tarihinde Tarım İşletmeleri Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine atanan ve halen bu görevlerini yürüten Ayhan KARAYAMA evli ve üç çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.