Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)'un personel ihtiyacının bulunduğuna dikkat çeken Gaytancığolu, soru önergesinde “Personel ihtiyacı olmasına rağmen Toprak Mahsulleri Ofisi işe iade davalarını kazanan taşeron işçileri işe geri almamak için neden direnmektedir?" dedi.

Gaytancıoğlu, TMO'da tartışma konusu olan 283 personelle ilgili olarak TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'ten şu soruların cevaplandırılmasını talep etti:

1.Mahkemelerce taşeron işçilerin iş akitlerinin geçerli bir nedenle fesh edilmediği, davalı iş verenin yaptığı fesihin geçersiz olduğu tespit edilerek işçilerin Toprak Mahsulleri Ofisindeki işlerine iadeleri olmalarına karar verilmesine rağmen söz konusu taşeron işçiler neden mağdur edilmiş ve işlerine geri döndürülmemiştir? Mahkeme kararlarının uygulanmaması hukuk devleti ilkesine aykırı değil midir?

2. Türkiye'de her geçen gün işsizlik artarken, Cumhurbaşkanı İşsizlik Seferberliği başlatmış olmasına rağmen bu taşeron işçiler neden işsizlik ordusuna dahil edilmiş ve mağdur bırakılmıştır?

3. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin personel ihtiyacı olduğu bilinmektedir ve sürekli şubeler arasında personel görevlendirmesi yapmaktadır.Personel ihtiyacı olmasına rağmen Toprak Mahsulleri Ofisi işe iade davalarını kazanan taşeron işçileri işe geri almamak için neden direnmektedir?

4. 11 aydır iş bulmakta zorlanan, geçim sıkıntısı geçen 283 personel hem maddi hem manevi olarak tamamen çökmüş durumda iken, işe iadelerinin gerçekleşememesi her birini daha derin sıkıntılara sokmakta, emeği ile ekmeğini kazanan işçilerimiz bir an evvel işerine dönmeyi istemektedirler. Bu işçilerin mağduriyetini duyarak, mağduriyetlerini giderme yönünde samimi bir adım atmayı düşünüyor musunuz?