Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile TKDK Ordu İl Koordinatörlüğünü ziyaret etti.

Kurtulmuş ve beraberindeki heyeti makamında misafir eden İl Koordinatörü Mustafa Yücel, konuklarına Kurumun yatırım alanları, destek miktarı, sözleşme imzalanan projeler ve bunlara ödenen hibe miktarları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Ordu İl Koordinatörlüğü personeli ile tanışarak kurumun önemine değinen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “TKDK, bürokratik yapılanmadan ziyade kırsal alanların gelişmesi ve buralarda yaşayan insanların şehirlere göç etmesini önlemeye yönelik kilit bir rol oynamaktadır.” dedi.

Proje sayısının artmasına yönelik çalışmaların devam etmesi gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş, “Kurumun tanınırlığına yönelik faaliyetler artırılmalı. Bu konuda ben de bizzat katkıda bulunacağım. Ne kadar çok insana ulaşılabilirse o kadar çok proje alınır ki bu da kırsal alanların kalkınması demektir.” diyerek sözlerini bitirdi.

Daha sonra basın mensupları ile bir araya gelen Kurtulmuş, TKDK'nın işleyişi, bütçesi, yatırım alanları ve destek miktarları hakkında bilgi verdi.

Vali Balkanlıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz da Ordu'nun kalkınmasına yönelik Kurumumuzun önemini vurgulayarak projelerin artmasına yönelik katkılarının süreceğini belirtti.