TKDK Merkez Bina Dursun Çolak Toplantı Salonunda gerçekleştirilen imza törenine TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı ve Bosna Hersek Tarım Gıda ve Kırsal Kalkınma Uyum ve Ödeme Sistemi Koordinasyon Ofisi Başkanı Hamdija Civic'in yanı sıra iki kurumun yöneticileri ve ilgili personel katıldı.

“Fonları tam ve eksiksiz kullanan tek kurumuz”

Toplantının açılış konuşmasını yapan TKDK Başkanı Ali Recep Nazlı, Avrupa Birliğine aday ülkelere tarım alanında ayrılan fonları tam ve eksiksiz kullanan, ekstradan bütçe talebinde bulunan tek kurumun TKDK olduğunu vurguladı.

Avrupa Komisyonunun Bosna Hersek'e TKDK yapısı ve organizasyonunun örnek alınması tavsiyesi üzerine iletişime geçildiğini belirten Nazlı, “Bosna Hersek Tarım Gıda ve Kırsal Kalkınma Uyum ve Ödeme Sistemi Koordinasyon Ofisi Başkanı Sayın Civic birkaç ay önce bana gönderdiği mektupta Komisyonun kendilerine tavsiyesinden bahsetmiş ve işbirliği teklifinde bulunmuştu. Biz de olumlu cevap vererek kardeş ülke Bosna Hersek'e her türlü katkıyı yapabileceğimizi kırsal kalkınma alanında edindiğimiz bilgi ve tecrübelerimizi kendileri ile paylaşabileceğimizi belirtmiştim. Bunun sonucunda da bugün bu protokolü imzalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek Tarım Gıda ve Kırsal Kalkınma Uyum ve Ödeme Sistemi Koordinasyon Ofisi Başkanı Hamdija Civic ise iki ülke arasındaki yakın ilişkilere dikkati çekerek, "Protokolün iş birliğimizi geliştirmek ve kardeşliğimizi artırmak için bir fırsat olacağına inanıyorum. Burada olmak büyük bir onurdur" dedi.

İmzalanan işbirliği protokol ile Türkiye'nin Avrupa Birliği adaylık sürecinde tarım ve kırsal kalkınma alanında edindiği bilgi ve tecrübeler Bosna Hersek'e aktarılacak. Bu kapsamda, TKDK'nın, AB kırsal kalkınma uygulamalarıyla ilgili proje döngüsü ve yönetimi, proje hazırlama, proje değerlendirme, proje uygulamalarının yerinde kontrolü ve izlenmesi, ödeme ve muhasebeleştirme işlemleriyle ilgili deneyimleri Bosna Hersek yetkilileri ile paylaşılarak Bosna Hersek'teki kırsal kalkınma uygulamalarına ve alt yapısına katkı sağlanacak.