Düzenlenen toplantıya Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem KARADAĞ, TKDK İl Koordinatörü Ümit ORTAN, Ziraat Bankası Şube Müdürü Atilla ÇELİK, Bayramiç İlçe Müdürü Cahit UYDAŞ ve üreticilerimiz katıldı.

Söğütgediği Köyüne komşu köyler olan Cazgirler, Karaibrahimler, Muratlar, Bezirganlar Köylerinden çok sayıda üreticinin de katıldığı toplantıda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem KARADAĞ, Kırsal kesimdeki üreticilerimizin gelir seviyeleri ve hayat standartlarının yükseltilmesi için İl Müdürlüğü olarak Muhtarlık ve Kooperatiflerin yapacağı her türlü projeyi destekleyeceklerini, hazırlama aşamasında teknik yardımda bulunacaklarını, alternatif ürünler konusunda çeşitli denemeler kuracaklarını belirtti.

TKDK İl Koordinatörü Ümit ORTAN, tıbbi ve aromatik bitkiler, et ve süt üretim ve değerlendirme tesisleri, mantar üretimi, arıcılık faaliyetleri, kültür balıkçılığı ve köylerdeki ahır ve ağılların modernize edilmesi projelerinin desteklendiği İlimizden örnekleriyle beraber gösterdiği teknik sunusundan sonra karşılıklı soru cevap şeklinde üreticilerimiz tarım ve hayvancılık konularında bilgilendirildiler. Bayramiç İlçe Müdürü Cahit UYDAŞ üreticilerin kendi enerjilerini üretebilecekleri güneş panelleri ve rüzgar güllerinin proje kapsamında büyük oranda desteklendiğini ve bu konuda köylerde çeşitli eğitimler düzenleneceğini söyledi.

Toplantıda ayrıca zirai krediler konusunda Ziraat Bankası Şube Müdürü Atilla ÇELİK, damızlık süt sığırı dağıtımı projeleri konusunda da Bayramiç Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet ARSLAN bilgilendirmelerde bulundular.