Memurlar.net'in haberine göre, daha önce iki kez haber yapılan konuyla ilgili hala bir gelişme olmaması ve belirsizliklerin sürmesi, çalışanları olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında mevzuat gereği yapılması gereken, atama dönemine bağlı olan ve atama dönemine bağlı olmayan tüm tayinler hala yapılmamaktadır.

Yönetmeliğe göre mevzuat gereği yapılması gereken 2015 yılı Ağustos ayı il içi tayinleri, 2015/9 sayılı Başbakanlık Genelgesi, 2016 yılı tayinleri ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2015-3 sayılı Genelgesi ile yapılamamıştır.

Şubat ayında genelge kalkmaz ise il içi tayin isteyen personel, 2016 yılı Ağustos ayını beklemek zorunda kalacak. Ayrıca tayin dönemine bağlı olmayan aynı bölge, alt bölge ve kurumlar arası geçiş tayinleri de 2015/3 Genelgesi sebebiyle yapılmamaktadır.

Forum sayfalarında ki yazışmalardan;

- Tüm Türkiye'de çalışan Tarım teşkilatının tayinlerinin durdurulmasının Aile bütünlüğü sarsılan eşi başka kurumda çalışan eş durumu tayin dönemini kaçıran Tarım Bakanlığı personeli bulunduğu,

- TARGEL projesi kapsamında görev yapan ve 2015/3 genelgesinden sonra bir de TARGEL'in bitmesi ile tayin dilekçeleri askıya alınan personelin de var olduğu,

- Ardı ardına tayinleri durduran genelgeler ve değişimlerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında mevzuat gereği yapılması gereken dönemsel tayinlerin ve dönemsel olmayan tüm tayinlerin yapılmasını engelleyerek, büyük mağduriyetlere neden olduğu anlaşılmaktadır.

Tüm bu duruma neyin sebep olduğu ve yasakların ne zaman kalkacağına dair belirsizliklerden ötürü personelin giderek psikolojisinin bozulduğu forum yazışmalarından anlaşılmaktadır.

2015/3 sayılı genelgenin en kısa sürede iptali ve mağduriyetlerin giderilerek personelin verimli çalışabilmesinin sağlanabilmesi açısından Bakanlığın konuyla alakalı bir açıklama yapması gerekmektedir.