Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ BİR-SEN) tarafından Kızılcahamam'da düzenlenen "2023-2071 Vizyonuyla Tarım Kongresi"nde yaptığı konuşmada, bugün insanlığın başlıca problemlerinin kaynağının tarımdan kopuş olduğunu ifade etti.

Dünyada da Türkiye'de de tarım topraklarının tarım dışına çıkarıldığına dikkati çeken Daniş, "Bugünümüzü ve yarınımızı doyurabileceğimiz topraklarımız, babamızdan, dedemizden bize kalan değil, torunlarımızdan miras aldığımız ve onlara daha iyi şekilde devretmemiz gereken sermayemizdir." değerlendirmesinde bulundu.

Daniş, Birleşmiş Milletlerin (BM) raporuna göre enerji savaşlarından sonra dünyayı gıda savaşlarının beklediğine işaret ederek, dünya nüfusunun büyük bir bölümünün sağlıklı gıdaya ve sağlıklı suya ulaşamadığını hatırlattı.

Bakan Faruk Çelik'in tarıma getirdiği en önemli anlayışlardan birinin masa başında değil, tarlada tarımı yönetmek olduğunu belirten Daniş, "Bilginin, hizmetin üreticinin ayağına gitmesi yani işletme bazlı yönetim anlayışı Türk tarımına yeni bir nefes getirecek. Böylece tarlada izimiz, harmanda yüzümüz olacak." diye konuştu.