Diyarbakır'daki temasları sırasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin son dönemde yağış aldığını, ancak bunun yeterli olmadığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Şu anda tarımsal kuraklık da, öyle bir riskimiz de yoktur. Allah korusun ilerde böyle bir risk olursa bakanlık olarak, sigortalı olanlara sigortalarını ödemek zorundayız. Bir afet olduğunda da hükümetimiz afet ile ilgili yardımı ve desteklemeyi yapmaktadır. Ama dua edelim böyle bir kuraklık olmasın” dedi.

Diyarbakır'da çeşitli temaslarda bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumali Atilla ile birlikte Sur ilçesini gezdi.

Tarihi Ulu Camii'nin bulunduğu Gazi Caddesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Fakıbaba, bir vatandaşın kendisine tespih hediye etmesini istemesi üzerine, bir tespih satın alarak hediye etti. Gazi Caddesi'nde vatandaşların sorunlarını dinleyen Fakıbaba, restorasyonu devam eden tarihi çarşıyı da gezdi.

TARIMDANHABER