Toplantıya, Genel Müdürlük, Bakanlık ve diğer Bakanlıklar, Araştırma Enstitüsü Müdürlükleri, üniversiteler, STK ve özel sektör temsilcilerinden oluşan tüm paydaşlar katıldı.

Toplantı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Masum BURAK'ın açılış konuşması ile başladı, daha sonra toplantının çalışma süreci ve işleyişine ilişkin Daire Başkanı Dr. Mustafa Çetindağ'ın sunusu ile devam etti.

Açılış oturumunun ardından bahçe bitkileri, bitki sağlığı, gıda ve yem, hayvancılık, hayvan sağlığı, tarım ekonomisi, tarla bitkileri ve toprak ve su kaynakları olmak üzere 9 farklı grup çalışması ile devam etti. Grup çalışmalarında, araştırma matriksleri, Araştırma Fırsat Alanları (AFA) altında yer alan Araştırma Programları ve araştırma konuları güncellenerek, programlar kendi içinde önceliklendirildi ve araştırma stratejileri hazırlandı.

Daha sonra AFA Raporları ilgili Daire Başkanları tarafından tüm katılımcılara sunulmuş ve 4 farklı grup halinde AFA'ların önceliklendirme çalışmaları yapıldı.

Toplantı, çalışma sonuçlarının ve toplantının genel değerlendirilmesinin yapıldığı kapanış oturumu ile sona erdi.