Tarım ve Orman Bakanlığı bu iddiayla çalkalanıyor. Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’ne veteriner hekim bir ismin atanması uzun süre tartışma konusu olurken, söz konusu isimle ilgili yeni bir iddianın gündeme gelmesi Bakanlığı karıştırdı. 

Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fuat Fikret’in geçtiğimiz haftalarda İzmir’de yapılan bir programda yakın çevresine Tarımda Milli Birlik Projesi’nin fikir babasının kendisinin olduğu ve projeyi hazırlayan Strateji Geliştirme Başkanı Oruç Baba İnan’a önerilerde bulunduğunu ifade ettiği kaydediliyor.

TARIM BAKANLIĞINA GEREK YOK ÇİFTÇİ KENDİ İŞİNİ KENDİ GÖRÜR!

Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fuat Fikret ile ilgili tartışmalar bununla da bitmiyor. Genel Müdür Fuat Fikret’in kendi genel müdürlüğüne ihtiyaç olmadığı hatta Tarım ve Orman Bakanlığı’na bile gerek olmadığını, çiftçilerin kendi işlerini kendilerinin görebileceği yönünde bir düşünceye sahip olduğu ve bu fikrini de katıldığı toplantılarda gündeme getirdiği dile getiriliyor.

Bakanlıkta bürokratlar tarafından bu durum yadırganırken, Genel Müdür Fuat Fikret’in geçtiğimiz haftalarda İzmir’de bir programda Tarımda Milli Birlik Projesi’nin fikir babasının kendisinin olduğu yönündeki iddiaları, bardağı taşıran son damla oldu. 

YEREL SEÇİMLERDE 1 AY BAKANLIĞA GELMEDİ!

Diğer yandan Fuat Fikret’in 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Aydın’dan Belediye Başkan adayı olabilmek için yaklaşık bir ay seçim çalışması yürüttüğü ancak bu çalışmaları görevinden istifa etmeyerek ve resmi müracaatı olmadan yürüttüğü ifade ediliyor. Bir ay Bakanlığa gelmeyen Fuat Fikret’le ilgili olarak hiçbir işlemin yapılmaması Bakanlıktaki bürokratlar arasında dikkat çekerken, ‘Fuat Fikret’i kim koruyor?’ eleştirilerine neden olmuştu. 

HAKKINDAKİ SORUŞTURMA HALEN DEVAM EDİYOR 

Öte yandan Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fuat Fikret’in, Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü görevinde iken zeytin ağaçlarının kesilerek yerine tesis yapılmasına ilişkin ruhsat işleminde yapılan usulsüzlük iddiasıyla hakkında Bakanlık müfettişlerince soruşturma açılmıştı. Bu soruşturmanın da halen devam ettiği ifade ediliyor.