Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürü Halil Fincan bugün görevden alındı. Fincan, Fakıbaba tarafından geçtiğimiz Kasım ayında bu göreve getirilmişti. Görevden alınan Personel Genel Müdürünün yerine ise 'Siirt Kahramanı' olarak anılan Kamil Tabak getirildi.

2008 yılında Bakanlığın Tarımsal Araştırmalar Genel Müdür Yardımcılığına getirilen şu anda Bakanlık Müşaviri olan Kamil Tabak, 2002 seçimlerinin iptal edilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o dönem Siirt'ten aday olmasının önünü açan isim olarak tarihe geçmişti.

Tabak, o dönem AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi Şefi olarak görev yapıyordu. Seçimlerin sonucunda AK Parti, tek başına iktidar olurken, partinin genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise siyasi yasaklı olduğu için seçimlere girememiş ve parlemento dışı kalmıştı.

O dönem seçim merkezi şefi Kamil Tabak, Siirt'in Pervari İlçesi Doğanköyü'nde toplam 706 seçmenin kayıtlı olduğu 17, 18 ve 19 numaralı sandıklarda sandık kurullarının usulünce oluşturulmadığı için oy kullanılmadığını ortaya çıkartıp, seçim kuruluna başvurarak Siirt'te yapılan seçimlerin iptal edilmesini sağlamıştı. Yeniden yapılan seçimlere siyasi yasağı bittiği için AKP Siirt Milletvekili adayı olarak giren Recep Tayyip Erdoğan, kendisinden önce meclise giren partisinin genel başkanı olarak meclise girmiş, ardından da Başbakan olmuştu.