Daha önce Şanlıurfa, Bursa, Adana, Trabzon ve Konya'da gerçekleştirilen bölgesel ortak akıl toplantılarının Ege Bölgesi ayağını teşkil eden toplantılar; İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Muğla olmak üzere bölgedeki 8 ilin katılımıyla 01-02 Nisan 2016 tarihlerinde düzenlenecek.

Bakan Çelik'in başkanlık edeceği toplantıların ilki, 01 Nisan 2016 Cuma günü Bakanlık merkez birimleri ve ilgili kuruluşların birim amirlerinin katılımıyla “Bakanlık Koordinasyon Toplantısı” şeklinde gerçekleştirilecek.

Aynı gün öğleden sonra ise Bakanlık Merkez birimleri ve ilgili kuruluşlar, bölge GTHB il müdürleri ve bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluşların müdürleriyle “Bölgesel Genişletilmiş Bakanlık Koordinasyon Toplantısı” yapılacak.

02 Nisan 2016 Cumartesi günü; bölge milletvekilleri, mülki idare amirleri, bakanlık merkez birimleri, ilgili kuruluşlar, bölge GTHB il müdürleri, kurum ve kuruluş müdürleri, üniversiteler, sektör temsilcileri ve üreticilerin katılımıyla “Ege Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı” gerçekleştirilecek.

7 bölgeyi kapsayacak olan bölgesel ortak akıl toplantılarının sonuncusu olan Doğu Anadolu Bölgesi toplantıları 15-16 Nisan tarihlerinde Erzurum'da yapılacak.