Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen 9. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.

“TARIM VE İNSAN, HAYATIN KENDİSİ”

Ödül töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, tarım ve insanın, hayatın kendisi olduğunu ifade etti.

Fakıbaba, ödül alan fotoğrafların kendisinde bıraktığı etkiyi de, “Şöyle bir baktığımda, gün doğumunu, gökyüzünde uçuşan kuşları, uçsuz bucaksız rengârenk tarlaları, kuzuları, deniz fenerini görüyorum. Her şey canlı gibi duruyor önümde, adım atsam adeta pazara inecekmişim gibi geliyor, seralarda geziniyorum, tarlaları suluyorum, balyaları ben yuvarlıyorum sanki. Ekmek kokusunu alıyorum adeta. İçimi bir huzur kaplıyor. Yaşadığımı hissediyorum” sözleriyle anlattı.

“TARIMDA ÖNEMLİ GELİŞMELER VAR”

Tarımdaki ilerlemeye dikkati çekerek, “Tarım o kadar iyi ellerde ki kim ne söylerse söylesin tarımda büyük gelişmeler var” diyen Fakıbaba, “Yıllara baktığımızda, tarımda geldiğimiz çok önemli noktalar var. Yeterli mi, yeterli değil. Her gün gece gündüz demeden ben ve arkadaşlarım, ekip olarak, hükümet olarak ciddi şekilde çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.

Yarışmaya katılanların fotoğraf heyecanından vazgeçmemesini ve fotoğraf makinelerini yanlarından ayırmamasını isteyen Fakıbaba, “Keşke ben de fotoğraf sanatçısı olsaydım, gittiğim her yerde güzellikleri çekseydim. Dün Gaziantep'teydik. O kadar güzel bir çiftlik gezdik ki hayran kaldım. Çiftliğin sahibi beni gezdirirken o kadar mutlu ki. Bu bir sevgi, aşk, para kazanmak falan değil. Sadece ürettiği ürünleri, hayvanları, buzağıları gösteriyor. Ona o kadar büyük bir mutluluk veriyor ki” diye konuştu.

TARIMDANHABER