Tarım ve Orman Bakanlığı, 11 Kasım’da “Geleceğe Nefes” adıyla dikilen 11 milyon fidanın yüzde 90’ının kuruduğu yönündeki açıklamalarıyla ilgili sosyal medyadan paylaşım yaptı.

Bakanlığın sosyal medya hesabında, "Kamuoyuna bilgilendirme" başlığıyla yapılan paylaşımda, "Bazı basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada, 11 Kasım 2019’da gerçekleştirdiğimiz Geleceğe Nefes Seferberliği kapsamında, Türkiye genelinde dikilen 11 milyonu aşkın fidanla ilgili kamuoyunu yanıltıcı içerikte bilgiler paylaşılmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda dikilen fidanlar yine Orman Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından izlenmektedir. Bugün itibarı ile dikilen 11 milyonu aşkın fidan yüzde 95 oranında tutmuş ve sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam etmektedir" denildi. 

Öte yandan, 11 milyon fidan diktiklerini ve bunların "sağlıklı bir şekilde geliştiklerini" belirten Bakanlık, fidanlarla ilgili bazı paylaşımlar yaptı. 

Tarım Orman-İş Sendikası Başkanı Şükrü Durmuş, fidanların dikiminden 2 ay sonra, sahada yapılan araştırmaları değerlendirerek, fidanların kuruduğunu belirlediklerini iddia etmişti.