ÖZEL HABER

Bakanlıkla ilgili görevden alma kararnamelerinin Resmi Gazete'de yayımlandığı gün Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mehmet Ünal Yılmaz da görevden alındı. Bakanlıktaki revizyon kapsamında Mehmet Ünal Yılmaz'ın görevden alınması beklenen isimler arasında bulunuyordu.

Bilindiği üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda uzun bir süredir geniş çaplı bir revizyon beklentisi vardı. Bu beklentiyi de 4 Ocak'ta yayınladığımız 'Tarım Bakanlığı'nda revizyon! haberi ile gündeme getirmiştik.

Bu revizyonun ilk adımı geçtiğimiz günlerde atılarak, Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanı Şevket Barca, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Resul Durmaz ve Bakan Faruk Çelik'in Özel Kalem Müdürü Rıfat Kayaoğlu'nun görev yerleri değiştirilirken, Tarım Reformu Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı Zeki Karakoç ve Personel Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Güven görevden alınmıştı.

Bu kapsamda Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan ile Personel Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Güven'in kararnameleri Resmi Gazete'de dün yayımlanırken, diğer isimlerin kararnameleri henüz yayımlanmadı.

Müsteşar Yardımcısı Volkan Mutlu Coşkun'un ise revizyondan önce görevden alınması bekleniyordu. Kararnamesi revizyon beklentisinden önce gönderilmişti.

İL MÜDÜRLERİNE YÖNELİK REVİZYON DEVAM EDECEK

Öte yandan revizyon kapsamında bir çok il müdürünün de görevden alınması bekleniyor. İstanbul, Antalya, Muğla ve Ardahan Tarım İl Müdürleri yakın bir tarihte görevden alınırken, dün de Zonguldak Tarım İl Müdürü Necmi Çelik görevden alınmıştı. İl Müdürlerine yönelik görevden almaların devam edeceği ve yaklaşık 30 il müdürünün daha görevden alınacağı kaydediliyor.